Élménypark és piknikkert is lesz a keszthelyi kutyás strandon

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 14. 15:15

Újabb részletek derültek ki a 2020 májusában megnyíló keszthelyi kutyás strandról, amelynek köszönhetően a Balaton nyugati medencéjében is lehetővé válik a kutyás fürdés.

Korábban megírtuk, hogy 2020 májusában kutyás strand nyílik Keszthelyen. A teljes felújítást – kerítés és építmények felújítása, körbekerített kutyajátszótér építése, a partszakasz rendbetétele – a Kutyabarát.hu csapata önerőből végzi.

Egyre több település ismeri fel a kutyabarát turizmus jelentőségét.

Fotó: unsplash.com

A jelenleg Déli szabadstrandként ismert terület eddig jóformán kihasználatlan volt, nagyon kevesen vették igénybe. Májustól a kutyás fürdető és élménypark jelképes, 300 forintos jegy megváltásával lesz látogatható, az összeg lefogyasztható lesz a park vendéglátó egységében. A WC és mosdó használata mindenki számára díjmentes marad – emlékeztet a likebalaton.hu.

A tervek szerint 50-60 autó parkolására lesz kiépített parkoló, a strandot a Fenékpusztára vezető fűútról lehet majd megközelíteni.
Tervezik kutyás vízi sportok bevezetését is. Bár a terület kisebb lesz, mint a fonyódi, nagyjából egyszerre ezer fő és 250 kutyus befogadására lesz alkalmas. A tervek szerint itt is evezhetünk is négylábú kedvencünkkel.

A kutyás strand fejlesztése mellett a Kutyabarát.hu csapata fontosnak tartja Keszthely kutyabarát turizmusának további fejlesztését, ezért a város több pontján is kihelyeznek lebomló kutyakaki-zacskót.

Kapcsolódó cikkek

Kutyás strand lesz Fonyódon

2016. március 31.