Újabb kutyabarát strand nyílik a Balatonnál

Forrás: turizmus.com

 2019. július 12. 18:17

A kutyabarát fürdőhely kialakítása során a nemkutyás látogatók érdekeit is figyelembe veszik. A kutyás park és strand nyílik jövőre Keszthelyen.

Hazánkban egy tavalyi Medián-kutatás szerint megközelítőleg 3 millió embert érint a kutyatartás, ezért a kutyabarát filozófia a belföldi turizmusban is egyre nagyobb jelentőséggel bír.

A szolgáltató szektor mellett már több település is felismerte a kutyabarát turizmus jelentőségét. Fonyód, Balatonföldvár és Tiszafüred után Keszthely város vezetése is úgy döntött, hogy kutyás fürdőhelyet létesít, jelentették be sajtótájékoztatón.

A 2020 májusában megnyíló keszthelyi kutyás park és strand egész évben különböző programokkal várja majd a kutyával érkezőket. Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere szerint a beruházás egy jelenleg alacsony kihasználtságú területen valósul meg.

A kutyások szívesen nyaralnak együtt kedvencükkel és erre költeni is hajlandók

Fotó: Pixabay

A park a nyári szezonban, május 15-től szeptember 15-ig (időjárástól függően) lesz folyamatosan nyitva, elő- és utószezonban, valamint a téli időszakban előre meghirdetett napokon, hétvégeken lesz látogatható.

A belépődíj emberek és kutyák számára egyaránt 300 forint lesz. Ezt az összeget teljes egészében le lehet majd fogyasztani a park piknikkertjében. Amennyiben a piknikkert zárva lesz, díjmentesen lehet használni a parkot és a strandot. Az önkormányzat által felépített WC és mosdó díjmentesen használható lesz mindenki számára a jövőben is.

A park infrastrukturális fejlesztése ősszel indul el, ennek során felújítják az ott álló építményeket és a kerítést, körbekerített kutyajátszóteret építenek, rendbe teszik a partszakaszt, valamint piknikkertet alakítanak ki, ahol a kerékpárosokra is számítanak majd bringás menükkel és bringás szervizponttal.

Térképen a Balaton kutyabarát szolgáltatói

Fotó:  kutyabarat.hu

Lukács Rita, PR- és marketingszakértő, a Budapesti Metropolitan Egyetem szakvezetője szerint – aki a kutyabarát turizmus hazai helyzetét értékelte – jó üzleti lehetőséget jelentenek a kutyával utazók, akik szívesen nyaralnak együtt négylábú családtagjukkal és erre költeni is hajlandóak. Azok a települések, amelyek képesek megszólítani a kutyabarát turistákat és a keszthelyi kutyás fürdőhelyhez hasonlóan egyedi szolgáltatásokat tudnak kínálni, hálás vendégkörre és kedvező piaci pozícióra tehetnek szert.