Eltűnt Gombóc Artúr miniszobra Tihanyból

Forrás: turizmus.com

 2023. január 06. 13:01

A héten eltűnt a sokak által kedvelt csokirajongó Gombóc Artúr miniszobra Tihanyból. A szobor helyén most csak egy Balaton szelet árválkodik a Tihany Hivatalos Turisztikai Oldala által a közösségi médiában megosztott kép szerint.

"Lehet, hogy társaihoz hasonlóan Gombóc Artúr is elrepült a szilveszteri tűzijáték elől? Netán valakit zavart a mi kis dundi Kolodko-szobrunk? Vagy egyszerűen csak egy kis csoki után nézett?" – sorolta talányos kérdéseit Tihany Hivatalos Turisztikai Oldala a posztban.

Okkal remélhetjük, hogy nem vandalizmus vagy lopás áll a háttérben, ahogy azt több, a sorok között is olvasni tudó kommentelő megjegyezte. A bejegyezés utolsó mondata ugyanis így szól:  "Mindenesetre azt megígérhetjük, hogy szólunk, ha újra a helyén lesz!" – üzente az oldal.Az aprócska gerillaszobrairól ismert Kolodko Mihály Gombóc Artúrt a tihanyi bencés apátsági templomot a Visszhang-dombbal összekötő Pisky sétányra 2020-ban ültette ki, karmai között stílusosan egy Balaton szeletet helyezve. A művész készített már miniszobrot többek között Mekk Mesterről, a Kockásfülű Nyúlról, Rejtő Jenő 14 karátos autójáról, de Ferenc Józsefet és Mária Teréziát is megformálta.

Kapcsolódó cikkek

Újabb Kolodko-szobor Budapesten

2022. szeptember 19.