Eredményes volt a helyiek sztrájkja, egyelőre nem lesz százezer forintos belépődíj Komodón

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 04. 14:39

Az indonéz kormány a komodói varánuszok élőhelyének védelme érdekében augusztus 1-jétől 250 euróra emelte a belépődíjat a Komodo-szigetre. Az intézkedést most vissza kellett vonniuk a helyi szolgáltatók sztrájkja miatt.

A Komodói Nemzeti Park drasztikusan megemelt belépődíjai miatt az indonéziai Labuan Bajo szállodái, utazási irodái és személyszállító vállalkozásai általános sztrájkot hirdettek. Ennek most vége, miután a kormány legalább év végéig elhalasztotta az emelést, és felül is vizsgálja azt – értesült a Reise vor9 a Diamir német utazásszervezőtől, amelynek egyik csoportja éppen az országban tartózkodott a kérdéses időszakban.

A nemzeti parkban, a komodói sárkányok fő élőhelyén a korábbi 10-ről 250 euróra, átszámítva közel 100 ezer forintra emelkedett a belépődíj augusztus 1-jétől. A hatóságok azzal indokolták a lépést, hogy az állatok védelme érdekében korlátozni akarják a látogatók számát. A helyi turizmus szereplői szerint azonban az emelés veszélyeztette az üzletüket. Az indonéziai híradások szerint a tiltakozó akciók során több embert is letartóztattak.

A Komodo-sziget sárkányait havonta több mint tízezer turista akarja látni

Fotó: Pixabay

Indonézia évek óta tervezi, hogy valamilyen módon korlátozza a turisták áradatát a szigeten. Három évvel ezelőtt arról is szó volt, hogy egy évre lezárják Komodót, végül a belépődíj drasztikus emelése mellett döntöttek.