Korlátozzák a túrázók számát és díjat szednek nyártól a Fudzsin

Forrás: turizmus.com

 2024. január 25. 13:43

Idén nyártól a díjat kell fizetni a Fudzsi-hegy megmászásáért a legnépszerűbb útvonalon, valamint korlátozzák a napi látogatószámot. Az intézkedésekre a túlturizmus visszaszorítása miatt van szükség, amely problémákat okoz Japán ikonikus hegyénél.

A látogatók számának drámai növekedése környezetszennyezést, zsúfoltságot és biztonsági problémákat okoz a Fudzsi-hegyen. A hegy megtisztítása és a környezet megóvása érdekében a japán hatóságok a legnépszerűbb útvonalon díjfizetést és napi látogatói korlátozást vezetnek be, amelyek július 1-jén lépnek hatályba.

A Yoshida-ösvény a nagy népszerűségnek örvend, elvégre Tokióból könnyen megközelíthető, valamint az útvonalon sok hegyi kunyhó található, amelyek szállást és étkezést kínálnak. 2023-ban összesen 221 322 hegymászó mászta meg a Fudzsit, akiknek több mint fele a Yoshida-ösvényt választotta.

A japán Yamanashi prefektúra kormánya a zsúfoltság enyhítése miatt a 70 napos nyári hegymászószezon kezdetétől napi 4000 főre korlátozza a túrázók számát, valamint megtiltja a hegymászás elkezdését délután négy és hajnali két óra között.

Korlátozzák a túrázók számát a Fudzsi népszerű ösvényén

Fotó: 123rf.com

 

Azt még nem hozták nyilvánosságra, hogy mekkora lesz a díj összege, ennek bejelentése februárban várható. A tervek szerint a Yoshida-ösvény bejáratánál egy kaput helyeznek majd el a díjszedés céljából. A bevételt menedékházak építésére fordítanák az ösvény mentén, valamint a túraútvonal karbantartására, tisztítására – írja az Euronews.