Fülöp Zoltán & Lobenwein Norbert: Talpon akartunk maradni, együtt akartuk tartani a csapatot

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2022. január 26. 18:38

Felemás évet zártak a VOLT, a Balaton Sound, a B My Lake, a Strand fesztiválok szervezői, a MOL Nagyon Balaton alapítói, az Akvárium Klub üzemeltetői. A Sziget Zrt. 2021-ben is lemondta az összes fesztiválját, 2022-re azonban már teljes értékű szezonnal kalkulálnak.

Korábban történt

A VOLT-ot főleg azért kellett lemondani, mert a júliusi időpont tavasszal még nagyon bizonytalannak tűnt, a Sound és a Sziget több tízezer külföldi vendég nélkül nem áll meg a lábán, a turisták nagy számú érkezésére pedig előzetesen nem sok esélyt láttunk” – magyarázta döntésüket Lobenwein Norbert.

A közös tulajdonukban lévő VOLT Produkció rendezvényei közül, amit tudtak, elindítottak. A közönség és a fellépők nagyon ki voltak már éhezve a programokra, ők pedig mindenáron el akartak indulni, talpon akartak maradni, együtt akarták tartani a csapatot. Így született meg 2021-ben is a MOL Nagyon Balaton sorozat, azon belül partnereik – mint például a Paloznaki Jazzpiknik, a Művészetek Völgye, vagy a VeszprémFest – eseményei és a sajátjaik közül is néhány.

„Változó sikerrel zártunk” – vont mérleget az eseményekről Fülöp Zoltán.

A STRAND Fesztivált 2021-ben egy évre Balatonvilágosra, egy jóval kisebb helyszínre költöztették, tíznaposra hizlalták. Ebből 5 nap közel telt házzal, a másik fele szerényebb érdeklődés mellett zajlott.

Lobenwein Norbert (b) és Fülöp Zoltán (j): 2022-ben annyi nemzetközi koncert lesz Magyarországon, mint talán még soha

Fotó: turizmus.com/Dombóvári Judit

A közönség kivárása és a last minute jegyvásárlás miatt nagy nehézségek árán megszerveztek 4 kompkoncertet, valamint a BalatonPart projekt keretei között közel 30 eseményt Balatonvilágoson, egészen váltakozó érdeklődés mellett. Az elektronikus zenei irányba fókuszáló, 3 napossá bővülő és nemzetközi sztárokat felvonultató Balaton Piknik kifejezetten sikeres volt, a B my Lake-et viszont le kellett mondaniuk.

„Sikertörténetként indult el a Best of Balaton projektünk, amelynek keretében rajtunk kívül kilenc – külön-külön is több százezer követővel rendelkező – kurátor ajánlott 50 olyan balatoni ’ügyet’, amire oda kell figyelni” – számolt be új projektjükről Lobenwein Norbert. Az 50 ajánlathoz 50 filmet készítettek, ezeket több helyen publikálták.

Szeptemberben egy új eseményen, a Balaton Ünnepén életműdíjat adtak át Csapody Balázsnak, a Kistücsök Étterem tulajdonosának, a közönség pedig a Balatoni Nyár című KFT-slágert választotta a Balaton Dalának. A Best of Balaton 2022-ben is folytatódik.A páros folytatta az ismert zenészek, művészek dalain keresztül Magyarországot bemutató Road Movie sorozatát is, melynek keretében hat dal és hat film készült.A főváros egyik kedvenc koncerthelyszíne, az Akvárium Klub 2021-ben elsősorban talpon maradi próbált és megfelelni a rendszeresen változó szabályoknak. A Erzsébet téri óriáskerék a kényszerpihenő alatt kis híján berozsdásodott.

„A legnehezebb az idei évben a sikerélmény, a katarzis hiánya, hiszen ebből korábban sok jutott a csapatunknak. De hiszünk magunkban és a terveinkben” – adott hangot bizakodásának Lobenwein Norbert.2022-re már teljes értékű szezonnal kalkulálnak, hiszen tapasztalataik szerint az egész világ a nyitásra készül.„2022-ben annyi nemzetközi koncert lesz Magyarországon, mint talán még soha” – vélik mindketten. A Sziget és a VOLT időpontját és az első nagy neveket már bejelentették. Tizedszerre indul útjára a MOL Nagyon Balaton, a STRAND Fesztivál pedig visszaköltözhet Zamárdiba. Lesz Balaton Piknik, Balaton Magazin és néhány új balatoni esemény is.

*

'21-re is lapot húztak címmel indított sorozatunkban meghatározó turisztikai vállalkozások és szervezetek vezetői beszélnek arról, miként élték meg 2021-ben a pandémia okozta, soha nem látott helyzetet. Milyen rejtett tartalékokat, szinte valószínűtlen megoldásokat kellett elővarázsolniuk a folytatáshoz? A sorozatban eddig megjelent cikkeket itt érheti el.