Furcsa módszerrel akarják elijeszteni a turistákat Mallorca strandjairól

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 21. 11:06

Spanyolország legnagyobb szigetén, Mallorcán különféle, egyébként nem létező veszélyeket jelző táblákat helyeztek el a látogatók elrettentésére és elijesztésére a strandokon.

A turistákat könnyen becsaphatják a hamis figyelmeztető táblák, amelyeket Mallorca strandjain helyezetek el. Egyes plakátok medúzaveszélyre, sziklaomlásra vagy éppen szennyvízszennyeződésre hívják fel a figyelmet, addig más táblák azt állítják, hogy a strand le van zárva, vagy csaknem egy óra sétát vesz igénybe az odajutás – annak ellenére, hogy mindössze 90 méterre van – írta meg az Independent.

Míg a figyelmeztetések angolul vannak írva, a plakátok alján olvasható kis katalán szöveg egészen más képet ad. A medúzákkal körülvett úszó képe alatt ez áll: „Szabadstrand. Nem medúzáknak vagy külföldieknek."

Egy másik, rámutat arra, hogy nincs sziklaomlás, hanem a veszély a túlzsúfoltság miatt van. A nem hivatalos plakátok a Manacor Caterva, a túlturizmus ellen kampányoló csoport munkája, amely szerint a táblák „kis humorral" készültek.

 

 

A csoport a Mallorca Daily Bulletinnel megosztott sajtóközleményében nehezményezik „a turisták miatti túlzsúfoltságot, amitől Mallorca szenved", és kijelentik, hogy „a Baleár-szigetek öbleit kisajátította a turizmus".

Mallorcán is problémát jelent a helyiek számára a túlturizmus

Fotó: 123rf.com

 

A Földközi-tenger nyugati részén található Mallorca helyi lakossága körülbelül 876 000 fő, akiknek körülbelül a fele Palma de Mallorcában él. A turizmus a sziget teljes gazdasági teljesítményének mintegy 75 százalékát teszi ki.

A túlturizmus ellen egyre több országban igyekeznek tenni, Franciaország például a közösségi médiában induló kampánnyal hívná fel a figyelmet arra, hogy maradjanak távol a turisták a népszerű úti céloktól.