Óvatos fürdőszövetségi közgyűlés

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 08. 14:32

Rekordszámú érdeklődő részvételével Debrecenben, az Aquaticum Termál és Wellness Hotelben tartja közgyűlését a Magyar Fürdőszövetség.

A rendezvény résztvevői nemcsak a fürdők közeljövőjével kapcsolatban voltak óvatosak, hanem a COVID-protokoll betartásában is, maszkban és "csak minden második széken ülve" vágtak bele a kétnapos munkába.

A közgyűlés résztvevőinek egy része, az első sorban (balról jobbra) Papp László (Debrecen polgármestere), Könnyid László (MTÜ), Juhász Szabolcs (MTÜ) és Fazekas Lajos (Debreceni Gyógyfürdő Kft.)

Fotó: turizmus.com

A közgyűlés első napján, szeptember 8-án először Boros László Attila a szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót a vendéglátó város polgármesterének.

Papp László többek között elmondta, hogy 2020-ra Debrecenben is rekordévet prognosztizáltak a város gazdálkodásában húzóágazatnak számító turizmus területén. Miért is ne tették volna, hiszen 2019-ben 200 ezer vendég 500 ezer éjszakát töltött a városban, a nemzetközi repülőtér forgalma pedig átlépte a 600 ezer utast.

Papp László polgármester ismerteti a város turizmusának eredményeit

Fotó: turizmus.com

A polgármester elmondta azt is, hogy változatlanul bizakodóak, s a nyáron átadott Aquaticum Strandfürdő nemsokára fedett élményfürdővel is bővül majd, az Aquaticum Termál és Wellness Hotel társaként pedig felépítenek egy új szállodát, a négycsillagos Aquaticum Hotel Plage Superiort.

De nemcsak az önkormányzat folytat intenzív beruházásokat: további négy szálloda is tervben van, s ha nem ismétlődik meg a gazdaság leállása, akkor az olyan beruházások, mint a BMW, vagy a Continental helyi gyára meg fogja tölteni az új kapacitásokat is.

A polgármester után Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője köszöntötte a résztvevőket.

Fazekas Lajos, a közgyűlés házigazdája köszönti a megjelenteket

Fotó: turizmus.com

Elmondta többek között, hogy a korábban megújult gyógyászat és szálloda után különös büszkeséggel várják a vendégeket a látványnak is különleges, új strandfürdőbe.

Az igazgató a jelen helyzetre utalva úgy fogalmazott, hogy most szó szerint "a lét a tét", s csak bízni tud abban, hogy a nyáron szépen felfutó belföldi vendégszám mellett, ősszel talán újra megjelenhetnek a külföldi turisták is.