Túletették a turisták a lengyel város legjobb turisztikai attrakcióját

Forrás: turizmus.com

 2023. november 17. 14:49

Nem találkozhatnak többé a turisták Gacekkel, a Szczecin legjobb turisztikai attrakciójának kikiáltott macskával.

Az év elején mi is hírt adtunk Gacekról, Szczecin világhírűvé vált kóbor macskájáról, akit a lengyel város legjobb turisztikai attrakciójának választottak.

A fekete-fehér kandúr évekig élt egy fadobozban a Kaszubska utcában, mígnem egy róla készült videó elterjedt a közösségi médiában. A naphosszat az utcán ücsörgő cica később ötcsillagos értékelést kapott a Google Térképen.

A hírnév azonban már az egészségét veszélyeztette az állatnak, annyi ennivalót kapott a rá kíváncsi turistáktól, akik közül sokan csak az ő kedvéért utaztak a városba. A Szczecini Állatvédő Egyesület a szervezet Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint még áprilisban lépett közbe, miután egy vizsgálat megállapította, hogy a macskának problémái vannak a fogaival és az ízületeivel.

Gacek megkapta a megfelelő kezelést, de az állatorvos úgy találta, hogy még le kellene adnia 4-5 kiló súlyfelesleget. Ezért örökbe adták a cicát, hogy ellenőrizni lehessen az étrendjét. A turisták pedig többé nem találkozhattak Gacekkel az utcán.

A gömbölyű cica egy rövid időre Szczecin jelképe lett

Fotó: wSzczecinie.pl/Facebook

Az egyesület akciója kiváltotta a város néhány lakójának nemtetszését, akik szerint az állatvédők csak profitálni akarnak a macska hírnevéből. Gacek azonban nem került vissza az utcára.

Az egyesület nemrég megosztott néhány fotót a kandúrról, amely valóban egészségesebbnek néz most ki. Sőt új nevet is kapott, George-nak nevezték el (George Clooney után), és hírnevét ma már kóbor macskák és hajléktalanok megsegítését célzó akciók során használják – írja a Euronews.