Görögország vasárnaptól nem kér védettségi igazolást a beutazásnál

Forrás: turizmus.com

 2022. április 29. 18:28

Május 1-jétől, tehát vasárnaptól nem lesz szükség oltási, vagy gyógyultsági igazolásra, vagy tesztre a Görögországba történő beutazáshoz. Az ország miniszterelnöke szerint kiváló lesz náluk az idei szezon.

A döntést az illetékes görög egészségügyi hatóság, az EODY javaslata alapján hozta meg az athéni kormány – írja az fvw.de a dpa híre alapján.

Amint azt már megírtuk, május 1-jétől változnak a védettségi igazolás felmutatásának szabályai is. Az éttermekbe, bárokba, üzletekbe és múzeumokba történő belépésnél már nem kell az igazolást bemutatni ettől az időponttól. A maszkviselési kötelezettség egyelőre megmarad a nyilvános belső terekben.

Az idén végre újra korlátozások nélkül nyaralhatunk Görögországban

Fotó: 123rf.com

A korlátozások feloldását ősszel felülvizsgálják. A beutazás előtti regisztrációt még márciusban eltörölte Görögország.

 

Kiváló szezon várható

Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök bizakodását fejezte ki, hogy a turizmus a koronavírus-járvány okozta visszaesés után idén ismét növekedésnek indul.

A miniszterelnök a Vaszilisz Kikiliasz idegenforgalmi miniszterrel folytatott szerdai megbeszélésén elmondta azt is, hogy a következő napokban olyan szociális turisztikai programokat jelentenek be, amelyek "lehetővé teszik, hogy a válság miatt a legnagyobb nehézségekkel küzdő emberek az állam támogatásával nyaralhassanak."

Mitsotakis a héten látogatást tett az idegenforgalmi minisztériumban, hogy tájékozódjon a szezon előtti fejleményekről. "Három év után 2022 lesz az első olyan nyár, amikor gyakorlatilag nem lesznek járványügyi korlátozások az országban" – mondta, hozzátéve, hogy a cél az, hogy Görögország jó hírnevét kihasználva "minél jobb és hosszabb turisztikai szezont" érjenek el – közölte a Greek Travel Pages.

A miniszterelnök a továbbiakban hangsúlyozta, hogy idén nyáron nagyon szigorú ellenőrzések lesznek a munkajogi szabályok betartását illetően: "Nem fogjuk engedni, hogy a turisztikai munkáltatók visszaéljenek a munkavállalókkal."

Mitsotakis üdvözölte a görög húsvét erős keresletéről szóló pozitív híreket is. Ez alapján "jó évre számítunk. Minden mutató biztató és április első 20 napja nagyon jól sikerült. Várjuk a 2022-es hosszú nyarat, amely reményeink szerint kifizetődő lesz a vállalkozók és a munkavállalók számára is" - mondta.

Kikilias a maga részéről elmondta, hogy a minisztérium kemény munkája meghozta gyümölcsét, és az, hogy Görögország az elmúlt években sikeresen kezelte a koronavírus válságot, megerősítette márkanevét, ami erősebb turistaáramlást hozott és fellendítette a gazdaságot.

Korábban Kikilias azzal támasztotta alá előrejelzéseit, hogy a 2019-es rekordhoz képest idén még több repülőjárat indul legnépszerűbb görögországi desztinációk felé.

"Görögország hírneve külföldön folyamatosan javul. Azt mondhatjuk, az országunk sikerrel vette az akadályokat és biztonságos úti célként elnyerte az utazók bizalmát, ez pedig a turisták számának növekedését eredményezte" - mondta.