Magyar desztinációk is jelentkezhetnek a világ legnagyobb fenntartható turisztikai versenyére

Forrás: turizmus.com

 2024. február 08. 11:30

A Green Destinations Top 100 Stories verseny 10., jubileumi fordulójára kerül sor idén, melyre most is nyitva áll a jelentkezés a magyar desztinációk számára. A tavalyi versenyen Veszprém és Miskolc képviselte hazánkat.

Az esemény célja egy olyan inspiráló nemzetközi jó gyakorlat gyűjtemény létrehozása, amely kimagasló projekteket foglal magában a fenntarthatóság különböző aspektusairól, például szolgálva ezzel a desztinációknak, a vállalkozásoknak és az utazóknak egyaránt.

A jubileumi évben részben változtak a jelentkezési lehetőségek: idén már nemcsak települések és desztinációmenedzsment szervezetek, hanem egyéb turisztikai szakmai közösségek is nyújthatnak be pályázatot a versenyre.

A tavalyi versenyen két magyar desztináció, Veszprém és Miskolc is  képviselte hazánkat és mutatta be sikeres példáit a fenntartható turizmus terén az Innotime Hungary támogatásával.

Idén is jelentkezhetnek a magyar desztinációk a Green Destinations versenyére

Fotó: Green Destinations

 

Az idei, jubileumi kiadást a Future of Tourism Coalition és más vezető partnerszervezetek támogatják, köztük az ITB Berlin, az Asian Ecotourism Network, a Global Ecotourism Network, az Ecotourism Australia és a Travelife for Tour Operators and Travel Agents.

A Green Destinations Top 100 Stories versenyre idén is várják a jelentkezőket. A verseny résztvevői nemcsak bemutathatják desztinációjuk fenntarthatósági eredményeit egy-egy témában, hanem részt vehetnek különféle fenntarthatósági tréningeken is, amelyek segítik őket a további fejlődésben.

A jelentkezési határidő 2024. március 18. Az Innotime Hungary, mint a Green Destinations magyarországi képviselete arra buzdítja a desztinációk turisztikai vezetőit és helyi szakmai közösségeit, hogy ne habozzanak és vegyenek részt a versenyen. Az érdeklődők számára a cég két ingyenes online tájékoztató programot szervez 2024. február 15-én és 21-én.