Hajókirándulással jutalmazzák az oltakozókat Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2021. december 02. 17:39

Ausztriában is kihívás a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a lakosság átoltottsági rátájának további növelése. Bécs város eddig is élen járt a nem konvencionális oltópontok létesítésében.

Ennek értelmében idén tavasztól például oltópontot létesítettek Bécs egyik jelképnek számító helyszínén, a Stephansdomban, amely azóta is kedvelt és keresett stabil pont a koronavírus elleni harcban. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a nyári fürdőzőket "vakcinacsónakokból" szolgálták ki a bécsi Öreg-Duna strandjain, így a járványügyi védekezés keretében a kellemes dolgot a hasznossal könnyen össze lehetett kötni.

December elejétől újabb alternatív oltóponttal bővül a bécsi kínálat, a DDSG hajótársaság MS Vindabona nevű hajója is felsorakozott a csatasorba oltópontként – írja a GD Consulting blogja. A bécsi Duna-csatorna központi helyén horgonyozó hajó fedélzetén naponta 10 és 19 óra között várják a 12 éven felüli bécsieket, akik előzetes regisztráció nélkül kaphatják meg a BioNTech/Pfizer vakcinát. Az oltás mellé jutalomként egy utalványt is kapnak a frissen oltottak, amely beváltható a hajótársaság járataira, például a festői Wachauba szóló hajókázásra.

A festői Wachauba szóló hajókirándulásra is beváltható az oltás mellé járó ajándékutalvány

Fotó: 123rf.com

Az akció célja, hogy felhívják az oltás fontosságára a figyelmet, másrészt könnyen megközelíthető helyszínekkel egyszerűen  és gyorsan hozzáférhetővé tegyék a lehetőséget – ismertette Bécs város oltási stratégiáját Peter Hanke tanácsnok az új alternatív oltópont átadása alkalmából.