Harkány és Orfű a régió legvirágosabb települései

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 26. 11:24

Második állomásához érkezett a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny területi díjátadóinak sorozata.

A megújult Virágos Magyarország versenyben idén először már nemcsak egy országos díjátadón értékelik a részt vevő településeket, hanem első körben területi szinten mérkőzhetnek meg a városok és falvak.

Augusztus 24-én Szekszárdon hirdették ki a Baranya, Somogy és Tolna megyéket magában foglaló régió nyerteseit. A három megyéből pályázó városok között Harkány, a falvak között pedig Orfű lett az első helyezett, így a térségből ők indulhatnak az országos fődíjért folyó versenyben, amelynek eredményét október elején hirdetik ki Budapesten – tájékoztatott a versenyt szervező Magyar Turisztikai Ügynökség.

Orfű és Harkány is indulhat az országos fődíjért

Fotó: MTÜ

A 2. helyezettnek járó területi Arany Rózsa díjat Szekszárd kapta.

A Virágos Önkormányzatért különdíjat a Belügyminisztérium jóvoltából a városok között Paks, míg a falvak között Gyugy nyerte el.

A kétlépcsőssé vált megmérettetésnek köszönhetően nagyobb esélyt kapnak a díjak elnyerésére mindazok a kistelepülések is, akik korábban nem részesültek díjazásban. Az első regionális díjakat a Győr-Moson-Sopron, Zala és Vas megyéket magában foglaló régióban hirdették ki: a keszthelyi díjátadón Lenti lett a legvirágosabb város, míg a falvak között Lipót nyerte a versenyt.

A Baranya, Somogy és Tolna megyéket magában foglaló régió díjazottainak teljes listája ezen a linken érhető el.