Háromezernél több férőhely újulhat meg idén Hévízen

Forrás: turizmus.com

 2020. május 29. 16:42

A hévízi magánszálláshelyek 1,3 milliárd forinthoz juthatnak, ha élnek a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) magánszállásokra vonatkozó pályázati lehetőségével, emellett rendelkezésükre áll az önkormányzat által életre hívott minőségfejlesztési pályázat is.

Így elmondható, hogy ebben az esztendőben minden adott a hévízi szobakiadók számára ahhoz, hogy verseny- és piacképes, európai szinten is helyét megálló minőségi fejlesztéseket hajthassanak végre szállásaikon – mindezt Papp Gábor, Hévíz város polgármestere hangsúlyozta azon a kötetlen sajtótájékoztatón, amelyet a hévízi magánszálláshelyek fejlesztési lehetőségeiről tartott.

Papp Gábor sajtótájékoztatót tart egy most nyílt hévízi szálloda teraszán

Fotó: Hévíz Város Önkormányzat

A polgármester méltatta az MTÜ által koordinált pályázati lehetőséget, s mint fogalmazott,

Hévízen 3000-nél több férőhely újulhat meg az idei évben, ami igen figyelemre méltó lehetőség a helyi szállásadók számára.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a szükséges pályázatok benyújtásához az MTÜ által kiképzett, a hévízi Tourinform-irodában dolgozó munkatársak tudnak segítséget nyújtani a szobakiadóknak, de rendelkezésre állnak az önkormányzat munkatársai is.

„Szükségtelen és felesleges külön pályázatírót megbízni a pályázatok benyújtásához, hiszen a kollégák ingyenesen nyújtanak segítséget, a lényeg, hogy az NTAK-rendszeren keresztül lehet beadni az anyagokat, s rendkívül rövid időt vesz igénybe az egész” – hangsúlyozta Papp Gábor.

H. Horváth Orsolya önkormányzati főtanácsadó arról beszélt, hogy a szobakiadók reagáltak elsőként a veszélyhelyzet utáni enyhítésekre, emellett azonban sorra nyílnak meg a város szállodái is. Több szálloda komoly felújításba kezdett a veszélyhelyzet kihirdetése után, ők ezek befejezésekor, júniusban tudnak vendéget fogadni, de szállást foglalni már mindenütt lehet.

A szállodák minőségi felújításaiban is segítséget nyújt a kormány, Hévízen öt szálloda felújítására és egy új szálloda építésére összesen mintegy 10 milliárd forintot, Keszthelyen egy-egy felújításra és építésre ugyancsak pályázati támogatással 8 milliárd forintot nyertek el szállodák.

Ismét megnyílt a sétálók és fürdővendégek előtt a hévízi Schulhof sétány

Fotó: Hévíz Város Önkormányzat

A főtanácsadó arról is szólt, hogy az önkormányzat és a Szent András Reumakórház együttműködésének köszönhetően ismét megnyílt a sétálók és fürdővendégek előtt a Schulhof sétány.

Mivel a kórházak látogatása továbbra is tilos, a reumakórházban tartózkodó és az egyéb vendégeket közötti távolságtartást egyelőre kordonokkal biztosítják, melyek újabb rendelkezésig állnak a sétányon.

A sétány századelős hangulatát idéző épületeket és a pompás virágágyakat azonban már meg tudják csodálni a Hévízre látogatók.