Már lehet nevezni a februári Head Kupára, a házigazda újra Donovaly – videó

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2024. január 30. 11:20

A népszerű, amatőr gyermek síbajnokságnak immár 11. alkalommal ad otthont a szlovákiai Donovaly.

2023. február 10-én, szombat rendezik meg a 32. Országos Amatőr Gyermek Síbajnokságot Donovalyban.

A versenyre a szervezők elsősorban azokat a 2007-2019. között született gyerekeket várják, akik családban vagy síiskolában síelnek, a megmérettetésen leigazolt versenyzők továbbra sem indulhatnak.

A rendezvény népszerűségét jól mutatja, hogy ez eddigi, 31 esztendő alatt közel 10 ezer gyermek állt rajthoz a futamokon. A résztvevőket egyfutamos óriás-műlesiklásban mérhetik össze gyorsaságukat, a legjobbakat korosztályonként és nemenként díjazzák.

„Jó hangulatú, családias versenyünk célja elsősorban a sportág népszerűsítése. Minden gyermek névre szóló oklevelet és díjat is kap, összesen 26 kupát és a dobogósoknak 78 érmet osztunk ki – tájékoztatta szerkesztőségünket Fehér Gyula, a verseny szervezője, a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter elnöke.

[kép címe]

Fotó: skioutlet.hu

Jó hír, hogy a verseny napjára szóló napi síbérlet ára tavalyihoz képest nem változott, a nevezett gyerekeknek 10 euróba, szüleiknek 20 euróba kerül. A nevezési díj szintén nem emelkedett, a 8000 forintos összeget a SkiOutlet üzletben (1027 Budapest, Margit krt 46.) illetve a verseny napján, a helyszínen a rajtszám átvételekor készpénzben lehet kifizetni.

Nevezni elektronikusan az alábbi linken lehet.

A remek hangulatot jól szemlélteti a tavalyi versenyről készült videó:

 

 

A családok kedvence, Donovaly

Donovaly nem véletlenül a hazai síelők legkedveltebb szlovákiai síterepe: a síelők és a snowboardozók 19 különböző nehézségű pályán csúszhatnak, a sífutókat 25 kilométernyi pálya várja, változatosak a lehetőségek a sportolás utáni kikapcsolódásra.

Donovalyban található Közép-Európa legnagyobb gyerek Fun Parkja is

Fotó: Park Snow Donovaly / Facebook

A freestyle kedvelői a legendás Riders Parkot használhatják, itt található Közép-Európa legnagyobb gyerek Fun Parkja is. Hogy Donovaly és a többi szlovák síterep milyen újdonságokkal várja a síelőket az idei szezonban, ebben a cikkünkben részletesen bemutattuk.