Hévíz is indulhat a European Best Destination 2020 címért

Forrás: turizmus.com

 2019. május 29. 15:45

2019-ben Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja címet, így Hévíz indításával Magyarországnak lehetősége nyílik a duplázásra.

2009 óta minden évben megméretteti magát Európa 20 legfelkapottabb turistaparadicsoma a European Best Destination közönségszavazáson, hogy a vendégek véleményére bízva magukat kiderítsék, melyik város érdemes a legjobb úti cél rang elnyerésére.

Most Hévízt is beválasztották a jövő évi verseny esélyesei közé. Ezzel olyan világvárosokkal kerülhet egy szintre a megmérettetésben, mint Róma, Amszterdam, Nagyszeben, Athén, Colmar, Milánó, London, Tbiliszi, Prága, Bécs, Valencia, Párizs, Kotor, Lugano, Faial, Fiume, Cascais, Brüsszel, Krakkó.

A díjat annak érdekében alapították, hogy népszerűsítsék az európai turizmust és a kultúrát, több mint 300 turisztikai partnerrel, valamint az Európai Bizottság által alapított EDEN hálózattal együttműködve.

A jövő év elején Hévízért izgulhatunk

Fotó: Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

A verseny kampányában a 20 legjobb úti cél mind a következő egy évben, mind pedig a verseny ideje alatt, utazók milliói részére lesznek elérhetőek a leglátogatottabb európai turizmussal foglalkozó weboldalon.

 

Mivel érdemelte ki Hévíz a jelölést a top 20-ba?

Maximilien Lejeune, a European Best Destination díj kreatív igazgatója szerint "amit Hévíz kínál, az nem hasonlítható össze más városok repertoárjával. Ezek az élmények pont azok, amiket a legtöbb vendég keres: autentikus élmények, valós tapasztalatok gyönyörű környezetben. Európa legnagyobb természetes termáltava a város központjában található, ahol egész éven át nyíló tavirózsák között fürdőzhetnek a vendégek. Erre a gyógyvízkincsre épül Hévíz 220 éves fürdőkultúrája.

Hévíz az egyik leggyorsabban fejlődő európai város, mely évről évre több látogatót fogad. Az elmúlt időszakban több fejlesztésre is sor került a városban, köztük a Széchenyi utca felújítására, parkosításra és a kerékpáros utak fejlesztésére is. Ennek eredményeképp Hévíz aktívan részt vesz Magyarország turisztikai szempontból való vonzóbbá tételében, mely már európai szinten is tapasztalható" – emelte ki.

"Hévíz szépségét a gyönyörű városközpont mellett a számos wellness-szolgáltatás is megalapozza, mely a masszázs, szauna, sport szolgáltatásaival vegyíti a különleges termálvíz lehetőségeit. Természetesen, a Magyarországra jellemző hamisítatlan gasztronómia a legjobb helyi borokkal kiegészítve kínál felejthetetlen élményt az ide látogatók részére.

Hévízt azért válogattuk be a jövő évi verseny jelöltjei közé, mert úgy hisszük, hogy azok az utazók, akik ellátogatnak a városba, majdnem akkora, sőt akár nagyobb élményben is részesülhetnek itt, mint bármelyik nagyobb európai fővárosban.A legjobb minőségű hoteleket, éttermeket, kávézókat megfizethető áron tudják itt igénybe venni a látogatók" – írta közleményében a kreatív igazgató.

Szavazás jövő januárban

"Örömmel vállaltuk a kihívást, hogy Budapest után Hévíz is megméretheti magát, úgy gondoljuk, hogy a világ legnagyobb természetes termáltavával jó esélyekkel indulunk a versenyben – kommentálta a hírt a turizmus.com-nak Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Büszkén használjuk a European Best Destination-jelölt logót ebben az évben a nemzetközi kommunikációban és idehaza is. Ha minden vendég ránk szavaz, aki 2019-ben Hévízen jár, akkor jövőre jó eséllyel dobogóra állhatunk, hiszen csak a Tófürdőt évente egymillióan keresik fel" – tette hozzá.

Hévízre 2020. január 15. és február 5. között lehet majd szavazni,  hogy – Budapest után – elnyerhesse az Európa legjobb úti célja címet. A fürdővárosról  és Európa legjobb 20 úti céljáról a verseny honlapján lehet többet megtudni.