Zöld úton megy tovább a horvát turizmus, elismerték törekvéseiket

Forrás: turizmus.com

 2024. február 19. 13:32

Horvátország fenntartható turizmus fejlesztésre irányuló reformjait – melynek keretében az ország jogszabályi és stratégiai keretet adott a turizmus irányítására – a turizmusfejlesztés egyik legjobb gyakorlataként ismerte el az Európai Bizottság.

Elismerte az innovatív horvát idegenforgalmi törvény jelentőségét az ENSZ turizmusra szakosodott ügynöksége, a Turisztikai Világszervezet (UN Tourism, korábban UNWTO).

A turizmusfejlesztés irányításának horvát reformját az Európai Bizottság is méltatta "A turizmus átmeneti útja" című anyagban. Horvátország törekvéseit a dokumentumban jó gyakorlatként említik a fenntartható turizmus 2030-ig tartó fejlesztésével és az ehhez biztosított pénzügyi forrásokkal összefüggésben - áll a Horvát Idegenforgalmi Közösség közleményében.

A horvát fenntarthatósági törekvések másik elismerése, hogy Nikolina Brnjac, a horvát turisztikai és sportminiszter Kristofor-érmet kapott a fenntartható turizmus fejlesztése iránti elkötelezettsége elismeréseként. Az ADAC, a német autóklub Kristofor-érme köszönetét fejezi ki partnereinek a sokéves sikeres együttműködésért.

A fenntartható turizmus egyik legjobb gyakorlataként ismerték el a horvát reformokat

Fotó: Horvát Idegenforgalmi Közösség

 

„Az utóbbi években Horvátország nagy hangsúlyt fektetett a fenntartható turizmus fejlesztésére, beleértve a környezetbarát szálláshelyeket, a megújuló energiaforrások használatát és a természeti területek megőrzését" – mondta az elismerések kapcsán Ivana Herczeg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi igazgatója.

Ha kíváncsi rá, melyik horvát strand került be a világ legszebbjei közé, klikkeljen ide!