Így enyhítené a túlturizmust Horvátország a legnépszerűbb városaiban

Forrás: turizmus.com

 2023. november 08. 13:21

A gasztronómia és ezzel együtt a bor lesz az legfontosabb pillére Horvátország fejlődő turisztikai kínálatának. Az ország arra törekszik, hogy jobban eloszlassa területén a turistákat, ezzel megfékezve a népszerű desztinációkban, például Dubrovnikba és Splitbe a túlturizmust.

A Horvátországba látogató britek háromnegyede Dubrovnikban vagy Splitben köt ki – árulta el Dubravko Miholic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség tanácsadója.

Elmondta, az országban 80 Michelin-ajánlással rendelkező étterem található – amelyek közül 13 legalább egy Michelin-csillaggal rendelkezik –, valamint rengeteg olyan gasztronómiai fesztivált szerveznek, amelyeket szeretnének a turisták körében is ismertté tenni. Hozzátette, szeretné ha az utazók megismernék az ország borbarát szellemiségét és borászati örökségét.

Horvátország szeretné más helyekre csábítani a turistákat a népszerű városokon kívül

Fotó: 123rf.com

 

A kiemelt desztinációkon kívül az ország más részeit is szeretnék népszerűsíteni, illetve elérni, hogy az egyes úti célokra – például Isztriára – egész éves célpontként tekintsenek a Horvátországba érkezők.

A hajós turizmus fellendítése érdekében hamarosan egy kampányt indítanak majd a brit utazók számára, melynek célja, hogy az áprilisi és májusi időszakra foglalják le az Egyesült Királyságból érkezők az utakat. Horvátországba 2023 első 10 hónapjában összesen 750 ezer brit látogató érkezett, ezt a számot pedig – bár a szezonok között elosztva – de növelni szeretné az ország.

„A Croatia Airlines járatainak üzemeltetése mostantól a téli időszakra is kiterjesd Heathrow és Split között. A repülőgépek heti egy alkalommal, szombatonként indulnak" – mondta el a tanácsadó a TTG-nek.

Nem csak Horvátország szeretné elterelni a figyelmet a legfelkapottabb úti céljairól. Franciaország a nyáron kampányt indított, aminek keretében influenszerek segítségével népszerűsítette a kevésbé ismert desztinációkat.