Ingyenes lesz a Lupa idén a gyerekeknek

Forrás: turizmus.com

 2023. május 22. 11:04

A Lupa Beachre idén 12 év alatt ingyen mehetnek strandolni a gyerekek és továbbra is ifjúsági kedvezmény jár a 12-18 éves korosztálynak. Május 28-án megújuló szolgáltatásokkal és ingyenes Gyereknappal indítja be a családi strandszezont Budapest tengerpartja.

"Az idei szezonban a 12 év alattiaknak ingyenes lesz a Lupa, egy felnőtt mellett akár három gyerkőccel érkezve. Olcsóbb, „ifjúsági jegyet" válthatnak a 12-18 év közötti fiatalok és kedvezményes áron jöhetnek strandolni a 60+-osok valamint féláron a szomszédaink, azaz Budakalász és Szentendre helyi lakcímkártyával bíró lakói. Aki pedig a munka után vágyik egy kikapcsoló csobbanásra, az 16 órától már 30%-os engedménnyel válthat „sunset" jegyet" – mondta Gerendai Károly, a Lupa megálmodója.

A Lupa egy ingyenesen látogatható Gyereknappal indítja a szezont. Május 28-án programok hosszú sora várja a családokat. Lesz majd Ninja warrior akadálypálya, lézerharc és kincskeresés, íjászat és célbalövés. Ha már az időjárás is kedvez, a vízen – egyebek mellett – kipróbálhatják a fiatalok a vízi kalandparkot, a vitorlázást és SUP-olást, és suhanhatnak az Óriásbanánon, de aki a parton maradna, annak ott a homokvárépítő verseny vagy akár zöldségfaragás és persze megannyi sport: a strandröplabda, a strandkézilabda, a tollas és a petanque – hogy csak néhányat említsünk.

A Lupán idén is lesznek újabb vízi szolgáltatások. A Quadro Watersport jóvoltából például az egyik leglátványosabb attrakció a Flyboard.  Ez egy deszkaszerű carbon építmény, melyen állva a vendéget akár 4-6 méter magasra repíti a vízsugár. Hasonló elven működik majd a Jetpack, mely egyfajta „hátizsák", ami a levegőbe emeli a vállalkozó kedvű látogatókat.

Május 28-án indítja el a szezont a Lupa Beach

Fotó: Lupa Beach

 

A Vidámpart a gyermekes szülők és a szülős gyermekek strandközpontja, egy megnagyobbított térrel és sekély vizű partszakasszal. Lesznek kézműves foglalkozások, valamint gyermekmegőrző, így a szülők is „megszökhetnek" igény szerint egy-egy csobbanásra. És persze a beachsportoknak is hódolhatnak a sportrajongók a strandfoci-, strandröplabda-, strandkézi pályákon. Bővülnek a gasztronómiai szolgáltatások is, a Lupa Beach gasztrosétányán egyszerre megtalálhatóak a tipikus strand ételek és a különlegesebb fogások, de a koktéloktól, a bubble teán át, a rozé fröccsig is sok minden.

Zöld füves parttal és kedvezményesebb belépő árakkal csábítja a Lupa-tóhoz a látogatókat az Öböl strand, amit a Duna felőli oldalon futó EuroVelo kerékpárútról biciklivel is meg lehet közelíteni. Továbbra is ingázik a nyitvatartási napokon a belváros és a Lupa között a Lupa busz, a HÉV-vel érkezőket pedig elektromos kocsik viszik a Budakalász megállótól a strand bejáratáig.