Ivana Herceg lép Marin Skenderovic helyébe

Forrás: turizmus.com

 2018. november 26. 19:53

A Horvát Idegenforgalmi Közösség, november 26-án a Magyar Tudományos Akadémia épületébe invitálta év végi fogadásra szakmai partnereit.

Az Akadémia Klubban tartott rendezvényen elhangzott: Horvátország nemzetközi turizmusa rekorderedményeket ért el idén. 2018 első tíz hónapjában több mint 19 millió turistaérkezést és 105 millió vendégéjszakát regisztráltak.
Magyarországról  617 ezer turista 3,19 millió vendégéjszakát töltött el az országban. Ezzel hazánk Horvátország 8. legfontosabb küldőpiacának számít, ha pedig csak a nyári forgalmi adatokat vesszük figyelembe, a 6. helyen állunk.

Marin Skenderovic

Fotó: turizmus.com

Marin Skenderović, aki 1996 tavaszától az idei év szeptemberéig vezette a képviseletet, felidézte: a Budapestre érkezése előtti évben még csak 35 ezer magyar turista kereste fel Horvátországot, a magyar vendégéjszakák száma pedig 217 ezer volt. A nyugdíjba vonuló szakember köszönetet mondott partnereinek, valamint kolléganőjének, Horváth Mirának és feleségének, Marinának, mint mondta, nélkülük a fenti szép eredmények nem valósultak volna meg.

Somogyi Zoltán

Fotó: turizmus.com

A távozó szakembert köszöntötte Somogyi Zoltán korábbi turisztikai szakállamtitkár és UNWTO főtitkár-helyettes.


Méltatta a távozó képviselet-vezető munkáját és emlékeztetett arra, hogy 2008-ban megkapta a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét is.

Marin Skenderović munkáját a horvát állam is rangos díjjal, a „Horvát Pleter Rendje” éremmel ismerte el idén júniusban.

A képviselet vezetését Ivana Herceg vette át, aki néhány szóban elmondta: nagyon örül, hogy Budapesten élhet és dolgozhat a horvát turizmusért, és bízik a további sikeres együttműködésben a képviselet partnereivel.

A mikrofonnál Ivana Herceg

Fotó: turizmus.com

Az új képviselet-vezető hozzátette azt is, hogy folyamatosan tanul magyarul, s reméli, a következő horvát fogadáson már jelét is adhatja ennek.