Jelentős kedvezményt kapnak a helyiek az új nagyerdei strandon

Forrás: turizmus.com

 2019. december 09. 17:38

Több mint 30 százalékos kedvezményt is igénybe vehetnek a Debrecen városkártyával rendelkezők az új Aquaticum Debrecen Strandon. A nagyerdei komplexum 2020 májusában nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Az Új Főnix Terv Élhető város programjában, a Modern Városok Program keretein belül épül az új Aquaticum Debrecen Strand. A komplexum ikonikus jelképe lesz a Nagyerdőnek és Debrecennek.

Az Aquaticum Debrecen Strand látványterve

Fotó: Visit Debrecen

A nagyerdei strandon 15 medence épül, amely korosztályok szerint nyújt élményt az egészen kicsi gyermekektől az idősebbekig minden látogatónak. A fejlesztés után a nagyerdei strand teljes vízfelülete több mint 2000 négyzetméterrel nő, a korábbi 3600 négyzetméterről csaknem 5700 négyzetméterre változik. A beruházás a Pallagi út felőli sétány megépítésével lesz teljes.

Az Aquaticum Debrecen Strand kivitelezése a terveknek megfelelően halad, az A épület szerkezetkész, befejező munkákat végeznek, emellett a hullámmedence építése zajlik. Összességében 65 százalékos készültségben van a komplexum.A modern strand jegy- és bérlet árait úgy határozta meg az üzemeltető Debreceni Gyógyfürdő Kft, hogy a lehető legnagyobb kedvezményt biztosítsa a debreceni fürdőzők számára.

 

2020 első felében már kiváltható lesz a Debrecen városkártya

Évek óta vizsgálja a városvezetés egy, a debreceniek számára több szolgáltatást nyújtó Debrecen városkártya bevezetését. Az előkészítés abba a fázisba érkezett, amikor bemutatható a Debrecen városkártya.

A kártyát azok válthatják majd ki, akik debreceni állandó lakcímmel rendelkeznek.

A Debrecen városkártya több kialakításban váltható majd ki 2020 első felében egy egyszeri költség megfizetése után. A kártya hátoldalára felkerül tulajdonosának neve, a kártya azonosítószáma és a tulajdonos fotója.

A Debrecen városkártyával kapcsolatos információkat a debrecen.hu oldalhoz kapcsolódó aloldalon ismerhetik meg az érdeklődők a jövő év elejétől.