Jótékonysági aukción a legnagyobb balatoni festmény

Forrás: turizmus.com

 2020. december 17. 14:20

December 20-án, a Jónak lenni jó! műsorának egyik kiemelt tételeként lehet majd licitálni a legnagyobb balatoni festményre, amelyet a MOL Nagyon Balaton felkérésére augusztusban a fiatal képzőművész, Labrosse Dani a STRAND Fesztivál közönségével közösen készített a Balaton partján.

Korábban történt

A 10x2 méteres, 10 darabból álló mű kikiáltási ára 2 millió forint. A bevétellel teljes egészében az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja a MOL Nagyon Balatont szervező VOLT Produkció.

„A MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál szervezőiként a kezdetek óta fontosnak tartjuk, hogy a közönségünket érzékenyítsük, fontos társadalmi kérdésekre is felhívjuk a figyelmüket. Az idei szezon a mi életünkben is rendhagyóan alakult, szinte minden fesztivál elmaradt, vagy az eredetihez képest egészen másképp valósult meg. A zamárdi STRAND Fesztivál helyett egy nyárbúcsúztató programot szerveztünk SzabadSTRAND néven. Itt a felkérésünkre Labrosse Dani, fiatal képzőművész a közönség aktív részvételével készítette el a legnagyobb balatoni festményt, amely 10 méter hosszú és 2 méter magas. Ezt az alkotást a Jónak lenni jó! keretében bocsátjuk aukcióra. Bízom benne, hogy olyan gazdára talál, aki ki is tudja állítani a hatalmas alkotást, de ennél is fontosabb, hogy minél magasabb áron kelhessen el, hiszen a teljes bevételt az Együtt az Autistákért Alapítványnak ajánljuk fel.” – mondta el Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton alapítója.

Az alkotómunka Zamárdiban, a Balaton partján zajlott, látványos sikerrel. Tömegével érkeztek a jelentkezők, akik részt akartak venni a hatalmas kép elkészítésében. Így készült a legnagyobb közösségi festmény:

Az alkotó előzőleg már megrajzolta a Balaton alakjára épülő kép körvonalait, amit a helyszínen együtt festett ki a közönséggel. A hatalmas képen a Balaton kontúrjait kívülről zsongják körül a fiatal festő más képein is visszatérő színes, stilizált figurák. „A Balatonról mindig az jut eszembe, hogy mennyi különféle ember látogatja minden évben. Ezt akartam felidézni a grafikával” – mondta Dani.

Elkészült a műalkotás

Fotó: VOLT Produkció

A félig magyar, félig francia, „teljesen koffeinfüggő” képzőművész kiskora óta festőnek készült, 16 évesen félbehagyta a tanulmányait és autodidakta módon tanulta meg a ma is használt technikáit. 19 évesen a londoni Tate Modern mutatta be az egyik illusztrációját, azóta számos hazai és külföldi kiállítása is volt.