Jövőre idegenforgalmi adót vezetnek be Balin

Forrás: turizmus.com

 2023. július 13. 14:38

Balin a jövő évtől 10 dolláros idegenforgalmi adó megfizetésére kötelezik a turistákat az indonéz kormány által elfogadott javaslat szerint.

Még májusban beszámoltunk róla, hogy Balin 30-100 dollár közötti idegenforgalmi adó bevezetését tervezik. Most a tisztviselők megerősítették, hogy jövőre a tervezettnél kevesebb összeget, 10 dollárt kell fizetniük a Balira látogató külföldi turistáknak – figyelt fel rá az Independent.

Wayan Koster, Bali kormányzója elmondta, a 10 dolláros összeget elektronikus úton kell majd befizetniük a külföldi turistáknak tartózkodásuk során egy alkalommal. A díj a belföldi, indonéz turistákra nem vonatkozik.

Hozzátette, a befolyt összeget a környezetre, a kultúrára és a jobb minőségű infrastruktúra építésére fogják fordítani, így elősegítve a kényelmesebb, biztonságos utazást Balin.

Balin sokszor zavarja a helyieket a turisták nem megfelelő viselkedése

Fotó: 123rf.com

 

Az indonéz sziget már régóta küzd a túlturizmus hatásaival, és a következő években a látogatószám emelkedése várható. Nemrég több szabályozást is bevezettek a nem megfelelően viselkedő turisták miatt.