Július elsejétől fogadják a külföldieket az egyiptomi üdülőhelyek

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. június 12. 09:48

Vízummentességgel és szigorú higiéniai szabályok bevezetésével várják július elsejétől a külföldi turistákat az egyiptomi tengerpart üdülőhelyei.

A Vörös-tenger Kormányzóság európai képviselője, Tamer Marzouk arról tájékoztatta lapunkat, hogy Egyiptom július elsejétől megnyitja a népszerű tengerparti üdülőhelyeket a külföldi turisták előtt.

A turisták az egész Vörös-tengeri régióban szabadon utazhatnak Hurghadától és El Gounától Makadi Bayen és Sahl Hashish-on, Somabayen, Safagán és El Quseiren át Marsa Alamig.

A Sinai-félsziget déli része Sharm El Sheikh-től Dahabon és Nuweibán át Tabáig úgyszintén megnyílik a turisták előtt. Egyiptom földközi-tengeri üdülőhelye, Marsa Matruh szintén fogadja a turistákat július 1-jétől.

A Vörös-tenger összes üdülőhelye megnyílik a külföldi turisták előtt

Fotó: 123rf.com

Az egyiptomi kormány intézkedéscsomaggal igyekszik az ország turizmusát lábra állítani. A bevezetett intézkedések közé tartozik, hogy vízummentesen lehet utazni július 1-től októberig, a légitársaságok 50%-os kedvezményt kapnak a leszállási és parkolási díjakból, 20%-ot pedig a földi kiszolgálás díjából a hurghadai, sharm-el-shiekh-i és matruhi repülőtéren. A kerozin árát is csökkentették.

Az Egyiptomi Turisztikai és Régészeti Minisztérium 20%-os kedvezményt ad az EgyptAir járatok utasainak a múzeumi és régészeti feltárásokra szóló belépőjegyek és bérletek árából.

Tamer Marzouk elmondta továbbá, hogy az utóbbi hónapokban az összes turisztikai desztinációban szigorú higiéniai és távolságtartási szabályokat vezettek be a hatóságokkal együttműködve. A hatalmas alapterületű tengerparti üdülőszállodákban biztonságosan lehet nyaralni. Egyiptom a belföldi turisták előtt május 15-én nyitotta meg az üdülőhelyeket.

"Arra kérjük az európai kormányokat, különösen Németországban Heiko Maas külügyminisztert, hogy sürgősen vizsgálja felül a jelenleg augusztus 31-ig érvényes utazási korlátozásokat.

Amennyiben június 15-től feloldják a korlátozásokat az Európai Unió országai között, akkor logikus lenne a nem-EU-tag mediterrán országokba, így Egyiptomba is lehetővé tenni az utazást, hiszen ez az egyik legnépszerűbb nyaralóhely " – közölte a képviselő.