Július hetedikétől fogadja a turistákat Dubaj

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. június 22. 07:28

A Dubaji Turisztikai Hivatal honlapján tette közzé a hírt, hogy az emirátus július hetedikétől újra fogadja a turistákat.

A Dubajba érkező turistáknak négy napnál nem régebbi negatív Covid-19 teszteredményt kell bemutatniuk a határellenőrzéskor. Ha ez nem áll rendelkezésükre, akkor a reptéren is elvégzik a CPR-tesztet.

Július 7-től szigorú szabályok mellett, de újra fogad külföldi turistákat Dubaj

Fotó: 123rf.com

A hatóságok döntése alapján június 22-től újra fogadnak személyszállító járatokat a dubaji repülőterek. Első körben a külföldön rekedt dubaji állampolgárok térhetnek haza. Ugyanakkor arról is döntés született, hogy a dubaji állampolgárok június 23-tól újra utazhatnak külföldre.

A Dubajba utazó turistáknak megérkezésük előtt le kell tölteniük a telefonjukra a COVID-19 DXP applikációt, és regisztrálni kell minden szükséges adattal, hogy egy esetleges fertőzés esetén a hatóságok hatékonyan tudjanak kommunikálni. Az országba csak érvényes egészségügyi biztosítással lehet belépni.

A repülőtéren megérkezés után a belépők testhőmérsékletét ellenőrzik. Akinék felmerül a gyanú, hogy vírusfertőzött, azt újra letesztelik. Akiről kiderül, hogy valóban fertőzött, annak a COVID-19 DXB applikáción regisztrálnia kell az adatait, majd 14 napra karanténba kell vonulnia egy államilag fenntartott intézménybe, saját költségén.

Korábbi hírek szerint júliustól újraindul az Emirates budapesti járata is.