Kiemelkedő növekedés Sárváron

Forrás: turizmus.com

 2020. február 17. 14:20

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó adatai szerint a vasi fürdővárosban egy év alatt 9 százalékos volt a vendégéjszakaszám-növekedés.

A fürdőváros nem csak a más országokból érkezők körében vált a korábbi évinél is népszerűbbé. A 9,1 százalékos külföldi vendégéjnövekedés mellett 8,8 százalékkal tudott emelkedni a belföldi vendégéjszakák száma is – összegezte az adatokat Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM ügyvezetője, hozzátéve, hogy a fürdővárosok közül a KSH adatai szerint a sárvári növekedésnél nagyobb összesített bővülés csak Harkányban következett be 2019-ben.

Az ügyvezető szerint a fürdőváros kiemelkedő eredményében óriási szerepe van a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő évről évre bővülő szolgáltatáskínálatának, amit a fürdő látogatószámának növekedése is igazol.

Tavaly több mint 780 ezren érkeztek Sárvárra fürdőzni

Fotó: Sárvár Tourist & TDM

A 2018-as 767 ezer vendég után tavaly már több mint 780 ezren érkeztek Sárvárra fürdőzni. De már a 2020-as év is rendkívül erősnek mutatkozik. A korábbi évek azonos időszakához viszonyítva ugyanis idén januárban rekordszámú vendég érkezett lazítani a fürdőbe – részletezte a számokat Haller Ferenc.

A sikerhez természetesen a helyi wellness-szállodák egyedülálló kínálata is hozzájárult – véli a szakember.

A sárvári TDM-hez eljuttatott adatok szerint a sárvári fürdővel közvetlenül átjárható, all inclusive szolgáltatást kínáló Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa-ban például egy év alatt 10 százalékkal növekedett a vendégéjszakaszám. De hasonló növekedést könyvelhetett el tavaly az Európa-szerte jól ismert sárvári luxusszálloda, a Spirit Hotel Thermal Spa is. A közölt adatok szerint a szállodában egy év alatt közel 20 százalékkal emelkedett a regisztrált vendégéjszakák száma. Ugyanakkor a széles körű gyógyszállodai szolgáltatással rendelkező Ensana Thermal Sárvár csomagjai iránt – a korábbi évekhez hasonlóan – tavaly is rendkívül erős volt az érdeklődés.

Gyakorlatilag folyamatos a telt ház a nagyobb sárvári szállodákban, a bővülés nem csak a külföldi vendégeknek köszönhető, a belföldi utazást tervezők közül is egyre többen választják úti célul. Legyen szó nyári vakációról vagy egy kellemes wellnesshétvégéről, a fürdőváros stabilan a top hazai úti célok között szerepel – tette hozzá Haller Ferenc.