Top 10 fiatal szakember: Haller Ferenc

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

 2019. július 24. 18:08

„A konszenzusteremtésben és a tiszta kommunikációban hiszek, de az sem baj, ha kitűnünk a tömegből" – vallja Haller Ferenc (32), a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Nyelvérzékének köszönhetően a német meséket nézve már hatévesen beszélte a németet, és szinte gyerekként felsőfokú nyelvvizsgá(ka)t szerzett. 14 évesen szinkrontolmácsolt, csoportos utazásokat kísért „idegenvezetőként" külföldre. Két évig volt import-export menedzser egy csomagolástechnikai vállalatnál.

Haller Ferenc

Fotó: Vincze András

2009-ben Media Grande néven egyetemistatársaival megalapította az egyik legelső online marketingszolgáltatót, komoly multinacionális ügyfeleik voltak. Az ELTE nemzetközi tanulmányok szakán végzett diplomataként 2011-ben, s bár könnyedén talált volna munkát külföldön, visszatért a Nyugat-Dunántúlra.

Jelentkezett a Vas Megyei Önkormányzathoz, és egyszerre lett a Pannon Termál Klaszter irodavezetője, majd ügyvezetője és a Büki Gyógyfürdő marketingreferense.

Ő indította el a fürdő online kommunikációját, övék volt Magyarország legnagyobb turisztikai Facebook-oldala. A vírus- és gerillaeszközökben hisz, szereti a váratlan, meghökkentő, kreatív, unikális megoldásokat.

Sárvárra az önkormányzat hívta haza, 2013 közepén egyszerre lett Tourinform-iroda-vezető és TDM-menedzser, 2014 januárjától a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője. A teljes városmarketing hozzá került. Köztudatba helyezte a TDM helyét és szerepét, hatékony online és offline kampányokat, sikeres pályázatokat valósított meg. A város jelen van az összes közösségimédia-platformon, kreatív blogot üzemeltet, telefonos applikáció készült. Számos online díjat nyertek el, irodájuk is ezt a lendületet tükrözi. Sárvár évről évre a top 10 város között van.

Ferenc társasági ember, egy kétéves kislány édesapja. Aktívan él, a squash, a kerékpározás, a szaunázás tölti fel. Családcentrikus és vallásos, az egyházközösségben is önkéntes, a plébánia tanácsadó testületének világi elnöke. Hisz Sárvár kínálatának komplexitásában, a legnagyobb sikernek a várossal és a szolgáltatókkal való hatékony együtt gondolkodást érzi.

Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal

A cikket eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük, amelynek újdonságaként bemutattuk a top 10 – technikailag, szavazategyenlőség miatt 12 – legígéretesebb fiatal szakembert is, akik a szakma kiválóságai voltak 2018-ban.

A turizmus TOP 50 kiadványa megrendelhető ITT.