Kincsvadászat indul a téli Balaton körül

Forrás: turizmus.com

 2023. december 27. 10:24

Forgalomélénkítő turisztikai programot szerveznek a Balatonnál. A városi kincskeresős játék a húsvéti felfedezőprogram előjátéka.

A marketingfogást a budapesti Mikulásgyárban próbáltak ki idén először. A környéken játékokat, fürdőbelépőket, illetve cirkuszjegyeket rejtettek el, amelyeket a jótékonysági esemény helyszínére ellátogató családok  kereshettek meg.

Hasonló kincsvadászatot szerveznek a téli Balaton körül is. Az akcióval arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az iskolai téli szünet idején is érdemes a gyerekekkel egy-egy napra a Balatonra jönni. Alsóörsön, Siófokon, Balatonkenesén és Balatonlellén rejtik majd el azokat a QR-kódokat, amelyeket beolvasva értékes nyeremények helyét kutathatják fel a családok. A Balatonnál télen jótékonysági akciót is szerveztek, erről itt írtunk korábban.

A téli Balatonnál indul kincsvadászat több településen is

Fotó: 123rf.com

 

A kincskeresős játékban azokat is szeretnék megmozgatni, akik a Balatonon laknak, de eddig nem volt miért Budapestre utazniuk. Ők játékokat és olyan fürdőbelépőket kereshetnek a kincsvadászaton, amelyek segítségével ingyen juthatnak el több fővárosi fürdőbe, illetve a Lumina Parkba.

A kampány igyekszik megszólítani a Balaton körül található 41 település lakóit, felhívva a figyelmet a régió távolabb eső részeinek feltérképezésére, vagy akár egy budapesti kirándulásra. Füred Kapitány karácsonyi kincsvadászatának ötletét több játékgyártó és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) is támogatja.

A téli Balatonnál szervezett városi kincskeresős játék a húsvéti program előjátéka. A főváros és több Balaton parti település tavasszal ugyanis Nagy Húsvéti Kincsvadászatra hív. Az akció szervezője a Balatoni Turizmus Szövetséggel, a BalatonBike365 csapatával, több budapesti fürdővel és múzeummal is szeretne együttműködni.