Húsvétkor indul a nárcisz- és a tulipánszüret, szelfipontok is lesznek

Forrás: turizmus.com

 2024. március 13. 11:03

Húsvétkor nyit a Kőröshegyi Levendulás, ahol elsőként nárciszszüretre várják a kirándulókat. Az átlagosnál melegebb időjárás miatt korábban kezdődik a tulipánszüret is, így végül a hosszú hétvégén már tulipánokat is hazavihetnek a látogatók.

A Kőröshegyi Levendulásban már lázasan készülnek a tavaszi nyitásra. A meleg időjárásnak köszönhetően kihajtottak a nárciszok és a tulipánok. A virágzásra még néhány hetet várni kell.

„Az már biztos, hogy húsvétkor kinyitja kapuit a Kőröshegyi Levendulás, nárciszszürettel kezdünk, és az is elképzelhető, hogy néhány korai tulipánfajta is szedhető lesz” – mondta a likeBalaton.hu-nak a látványkertészet tulajdonosa.

Szabó Lajos azt is elárulta, hogy a meleg idő miatt a növények fejlődése két héttel előrébb tart, mint korábban. De egy esetleges hideg időszak visszafoghatja a növények fejlődését.

A húsvéti nyitás után, április 4-re jósolják a tulipánszüret megkezdését, ami idén már a nyolcadik alkalommal várja az érdeklődőket.

A szervezők látványos virágzásra számítanak, idén is félmillió tulipán bont szirmot

Fotó: Facebook

Ezúttal is lesznek szelfipontok, valamint olyan virágsorok, amelyeket nem lehet leszedni. Az elkülönített tulipánmező garantálja majd a fotók színpompás hátterét.

Nagyon látványos virágzásra számítanak. Idén is félmillió tulipán bont szirmot. Ősszel közel 50 félét ültettünk a világ legszebb tulipánjai közül válogatva, mindenféle színben.

Szabó Lajos azt is elárulta, hogy a levendulás útjai idén kőburkolatot kapnak, és új területre került az ültetvény. Közvetlenül a parkoló mellett található mostantól a tulipános, így könnyebb lesz a megközelítése.

Frissítés:

A kedvező idő miatt már húsvétkor is lesz tulipánszüret

Bár a szervezők csupán húsvét után, április 4-ére várták a tulipánszüret kezdetét, azonban a meleg márciusi idő miatt már a hosszú hétvégén is szedhetik a látogatókat a csodálatos virágokat – derült ki a Kőröshegyi Levendulás Facebook bejegyzéséből.