Közös platform és call center létrehozását kezdeményezi a Magyar TDM Szövetség

Forrás: turizmus.com

 2020. március 17. 20:08

A rendkívüli helyzet teendőit rendkívüli (táv)elnökségi ülések keretében tárgyalja a Magyar TDM Szövetség elnöksége. A szövetség közös szakmai platform és Covid-19 Call Center létrehozását kezdeményezi.

A legutóbbi határozatuk alapján összeállítottak egy szolgáltatói kérdőívet, mely a TDM-hálózatnak köszönhetően több száz partnerhez jutott el, valamint megkezdték a jó gyakorlatok összeállítását is.

Kedd estig csaknem 130 kitöltés érkezett már a pár órával korábban megküldött kérdőívre, melyben a készítők a koronavírus-járvány hatásait és következményeit vizsgálják, a vidéki desztinációk szemszögéből.

Fotó: MTDMSZ

A regisztrált TDM-szervezetek aktív bevonásával, a tagságuk körében körbeküldött felmérés határideje ugyan március 19., a végső eredményeket a hét végén teszik közzé, az azonban már most világosan látszik, hogy a folyamatos tájékoztatás és az informálás kimagaslóan magas elvárás szakmai körökben.

Az igényeknek eleget téve a Magyar TDM Szövetség keddi elnökségi ülésén azt a döntést hozta, hogy kezdeményezi egy közös szakmai platform létrehozását, valamint a Covid-19 Call Center megvalósítását.

A turisztikai szolgáltatók tájékoztatásának fontos eszköze lehet az MTÜ és a szakmai szervezetek bevonásával létrehozandó platform (zárt facebook csoport, google drive mappa, stb.), ahová feltöltenék a legfrissebb dokumentumokat, állásfoglalásokat, közleményeket – így első kézből értesülhetnek az arra felhatalmazott képviselők.

A kezdeményezéshez elsőként a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége csatlakozott, amely már fel is ajánlotta a tudásbázis összeállításához a segítségét.

A call center is a szakmai információk átadásának folytonosságát szolgálná: a platformon elhelyezett dokumentumokhoz hozzáférést kapnának annak munkatársai is, így naprakész, felkészített csapat várná a hívásokat.

A TDM szervezetek a vidéki desztinációkban jelenleg is gyűjtik és szolgáltatják az információkat a partnereik részére, tagságuk körében megtalálhatók szállásadók, vendéglátók, attrakció üzemeltetők, önkormányzatok, civil szervezetek is, így átfogó helyzetképpel rendelkeznek.