Kutyás park és strand nyílt Keszthelyen

Forrás: turizmus.com

 2020. július 06. 10:16

Óriási érdeklődéssel várták a kutyabarátok a legújabb hazai kutyás élményparkot, amelyet múlt héten adtak át Keszthelyen.

A Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Strand kezdeményezést a Kutyabarát Balaton projektet létrehozó és a Kutyabarát.hu-t üzemeltető, helyi gyökerekkel is rendelkező családi vállalkozás, a Bee Média Kft. csapata valósította meg Keszthely város vezetésének közreműködésével.

A közös együttműködés egyik legfőbb célja a hazánkban is egyre növekvő kutyás turizmus fejlesztése, a helyi kutyabarát szolgáltatások és látnivalók népszerűsítése.

Új attrakciója van Keszthelynek, megnyílt a Kutyás Park

Fotó: Keszthelyi Kutyás Park

A Park a korábbi déli szabadstrand területén található, ahol közel 4500 nm parkosított és magas fákkal körülvett, így minden napszakban árnyékkal is rendelkező terület várja a látogatókat. A hivatalos fürdőhely kategória alól kivett területen a kutyák és gazdáik is fürdőzhetnek a Balatonban, a létesítmény házirendjét és működési szabályzatát azonban mindenkinek be kell tartania.

A korábbi tervek szerinti 300 Ft-os – a park büféjében lefogyasztható – belépőt az üzemeltetők idén nem vezették be a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került hazai turizmus újraindítása és fellendítése érdekében.

A Parkban körbekerített kutyajátszótér is található, ahol különböző, kutyák részére létrehozott eszközökön játszhatnak a négylábú kedvencek, a vendéglátásról pedig a Masni Piknikkert gondoskodik, ahol több helyi termelő terméke is fellelhető, sőt, a kutyákra is gondolva kutyás termékek, jutalomfalatok is megtalálhatók a kínálatban.

A fejlesztés egyik legfőbb célja a hazánkban is egyre növekvő kutyás turizmus fellendítése

Fotó: Keszthelyi Kutyás Park

„Közösségi felületünkön is többen jelezték, hogy kifejezetten a kutyás park miatt foglaltak szállást Keszthelyen és környékén, már várják, hogy jöhessenek. Azt gondolom, hogy ennél jobb visszajelzés nem is lehetne egy új turisztikai attrakció megnyitása után közvetlenül. 2017-ben kezdtük a balatoni kutyás turizmust népszerűsíteni, ehhez sok szolgáltató, önkormányzat és még az állami szektor is csatlakozott. Egy saját üzemeltetésű kutyás strand létesítésén már akkor el kezdtünk gondolkozni, és 2018-ban prezentáltuk ötletünket Keszthely vezetésének, majd Nagy Bálint – jelenlegi polgármester – közbenjárásával 2020. május végére készen is álltunk a nyitásra. A koronavírus-járvány a projektet is nagyban érintette, a járvány megfékezése érdekében külön házirendet alkottunk és a veszélyhelyzet fennállásáig a látogatószámot is limitáltuk.” – mondta el Sziládi-Kovács Tibor, a Bee Média Kft. ügyvezetője, a Park üzemeltetője.

A kutyás közösség egy új életteret kapott, ahol közösségi programokra, találkozásokra is lehetőség van

Fotó: Keszthelyi Kutyás Park

Az üzemeltető jelezte továbbá, hogy a veszélyhelyzet feloldása után is fenntartják a Magyar Turisztikai Ügynökség által javasolt higiéniai útmutatásokat. Megjegyezte, hogy a korábban tervezett rendezvényeket a fennálló szabályok betartása mellett meg tudják tartani, több eseményt is terveznek a nyári szezonban, de ősszel is szerveznek bizonyos hétvégeken programokat.

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere két szempontból is nagyon fontosnak tartja a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert létrejöttét: „Az egyik, hogy a helyi, nagyszámú kutyás közösség egy új életteret kapott, ahol közösségi programokra, találkozásokra van lehetőség. Keszthelyen sok kutyabarát él, és régóta megfogalmazódott az igény, hogy jó volna, ha szabályos keretek között lehetne a Balatonban fürödni a kutyákkal. A másik, hogy Keszthely bővíteni tudja a turisztikai kínálatát, hiszen ezzel a város turisztikai marketingje egy újabb célcsoportot tud megszólítani.”

A hazai turizmus fejlesztése, a szolgáltatások bővítése az idei évben még kiemeltebb szerepet kap – ehhez járul hozzá a Balaton-parti kutyás park is, mely csak hazánkban több százezer, kutyájával utazni vágyót szólít meg.

„A keszthelyi Tourinform- irodában már a korábbi években is – főleg a nyári időszakban – rendszeres volt az érdeklődés a kutyás strandok iránt, éppen ezért már a kezdetektől támogattuk egy kutyabarát fürdőhely kialakítását. Bátran fogalmazhatunk úgy, hogy a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert hiánypótló turisztikai attrakció a városban – ezt misem bizonyítja jobban, mint a Park nyitás óta tapasztalható óriási népszerűsége. De nemcsak, mint turisztikai attrakció népszerű, hanem a helyi kutyás közösség számára is vonzó szolgáltatás.” – mondta el Kulics Gábor a keszthelyi Tourinform Iroda vezetője.

A parkba érkezőknek ezer négyzetméteres parkolóhely is ki lett alakítva

Fotó: Keszthelyi Kutyás Park

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert – időjárástól függően – szeptember 15-ig mindennap, ősztől pedig előre meghatározott napokon látogatható. A Park közvetlenül megközelíthető a Keszthelyre vezető Fenéki útról, az érkezőknek ezer négyzetméteres parkolóhely is ki lett alakítva.