Letették a Győr és Pannonhalma között épülő kerékpárút alapkövét

Forrás: MTI

 2019. október 10. 15:11

A 17,7 kilométer hosszú, mintegy 1,8 milliárd forintba kerülő kerékpárút megépítése a Modern városok program győri elemei közé tartozik.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy kerékpárút épül Győr és Pannonhalma között. Ma az alapkő letételével elstartolt a beruházás.

Nagy Róbert Attila, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója a beruházás részleteiről szólva elmondta, a Győr város déli részéből induló kerékpárút Pannonhalmán a bencés főapátsághoz fut be.

A 17,7 kilométeres útvonalból 11,6 kilométer teljesen új építésű, 6,1 kilométeren a meglévő gyalog- és kerékpárutakat érinti a fejlesztés. A vonalon hat pihenőhelyet hoznak létre és 200 facsemetét ültetnek el.

A Győr város déli részéből induló kerékpárút Pannonhalmán a bencés főapátsághoz fut be

Fotó: pixabay.com

Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett, azért kezdeményezte öt évvel ezelőtt ennek a biciklis útszakasznak a megépítését, hogy biztonságosan, jó körülmények között tudjanak a kerékpáros turisták, illetve a környék településein élők közlekedni.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos arra hívta fel a figyelmet, hogy a következő két évben több, a kerékpáros közlekedés fejlesztését célzó beruházás zajlik Győr és Veszprém között is.

Győr és Pannonhalma összekötése mellett megoldják a kerékpáros  közlekedést a Pannonhalma - Csesznek - Zirc - Eplény - Gyulafirátót és Veszprém vonalon.

Veszprémtől több út is vezet a balatoni kerékpáros kör felé, azaz a munkálatok 2021-es befejezése után Győrtől el lehet majd jutni kerékpárral is a Balatonig.

A kormánybiztos arról is beszélt, hogy jövő májusban a Giro d'Italia nemzetközi kerékpárverseny magyarországi útvonala érinti a Győr és Pannonhalma közötti szakaszt is, ám akkor még nem ezen az úton haladnak majd.