Linzben elstartolt az EU-konform online turisztikai élménygenerátor

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 04. 13:06

Augusztustól már online formában elérhetőek és közvetlenül foglalhatóak a felső-ausztriai Linz város turisztikai élményajánlatai.

Kezdetben 20 bevonó jellegű ajánlat közül választhatnak az érdeklődök, akik online formában – akár valós időben is – foglalhatnak turisztikai élményeket Linzbe és a környező régióba.

Az ajánlatok újszerűsége abban áll, hogy akár a helyszínen is lefoglalhatóak a programok, így nincs bennük kockázat, ráadásul az élménycsomagok mögött utazásszervező is áll, amely az EU csomagtúra irányelvének megfelelően szavatol a szolgáltatások színvonaláért, minőségéért.

A jövő városában lerakták az igényvezérelt turizmusmenedzsment alapjait

Fotó: Linz Tourismus

Az egyedülálló megoldás koordinátora a linzi turisztikai egyesület – a Linz Tourismus – amely hamarosan szállással és közlekedési opcióval is kiegészíti a foglalható csomagokat – adja hírül Kovács Balázs, a Linz Tourismus magyar piacért is felelős régiós megbízottja.

Mint írja, a helyiek és a látogatók számára egyaránt érdekes és izgalmas, mostantól digitálisan foglalható élmények között megtalálható például stand-up-paddle (SUP) bérlési lehetőség a Dunán, riksás városnézés, titkos tippek vezetés Ausztria legmagasabb egyházi kilátópontjára, amely igény szerint exkluzív borkóstolóval is kombinálható.

A bevonó jellegű turizmusmenedzsment jegyében a város turizmusáért felelős vezetőinél is foglalható egy kávézási lehetőség, amely nyílt és közvetlen eszmecserét, visszacsatolási lehetőséget is lehetővé tesz az érdeklődők számára.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a számos nemzetközi elismerésben, – köztük smart tourism city EU Bizottsági különdíjban is – részesült, az Európai Kulturális Fővárosa címet is viselő Linz város turisztikai szervezete immáron a város és környező régió élménylaborjaként, programgeneráló- és történetmesélő turisztikai szervizközpontként definiálja saját szerepét, s ennek megfelelően teljesen új alapokra helyezte munkáját.

„A jövőben a turizmus menedzselésével foglalkozó szervezetek feladata a bizalom és a harmónia megteremtése, a vendégforgalom optimalizálása lesz” – olvasható a linzi turisztikai egyesületnek jövő kihívásaira adott válaszokat bemutató munkaanyagában.

A jövőben a turisztikai desztinációmenedzsment (TDM) szervezetek feladata a helyi lakosság, a szabadidő-gazdasághoz bármilyen formában kapcsolódó szolgáltatók, illetve a látogatók közötti találkozások optimális megszervezése és generálása lesz.

A jövőben a turizmus menedzselésével foglalkozó szervezetek feladata a bizalom és a harmónia megteremtése, a vendégforgalom optimalizálása lesz

Fotó: Linz Tourismus

A desztináció helyett megteremtették az élménytér fogalmát, amely kialakítása és optimális működtetése az új TDM szervezetek alaptevékenysége. „Manapság senki sem akar már turista lenni, aki programokon vesz részt, előre meghatározott útvonalakat jár be, s elkülönülten sodródik a felkeresett térben” – írják a Linz város turisztikai feladatait számba vevő összeállításban. Az új TDM-ek feladta ennek megfelelően a „találkozások karmesterként” a helyiek és a látogatók között gazdagító találkozásokat szervezni, interakciókat létrehozni, ezek számít növelni. Az idegenvezetők szerepe, mint „két lábon járó wikipédia” eltűnik, helyette az új megközelítés szerint ők lesznek a helyi találkozások generátorai, a látogatások házigazdáik. A digitalizáció hatásai eddig inkább a foglalási és értékesítési rendszerekben érezhetőek, de a helyi információ és élményátadás terén kevésbé. Ebből kiindulva augusztustól fokozatosan vezetik be a teljesen egyedülálló, igényvezérelt szolgáltatását, amely során a helyiekkel tervezett találkozásokat is tartalmazó, komplett városi élménycsomagok is foglalhatóak.

Mindezt az EU utazási csomag irányelvének megfelelő garanciákkal teszik elérhetővé, amely a jövőben szállást és egyéb szolgáltatásokat is tartalmazhat igény szerint. A jövőben egyetlen digitális csatornába fut össze Linz város valamennyi kommunikációs és marketing aktivitása, amely real time foglalási és visszaigazolási lehetőséget is tartalmaz, illetve megteremeti a látogatóforgalom városon és régión belüli optimális terelését.

A Linz Tourismus frissen foglalható élményajánlatai elérhetőek ITT.