Lovas szabadidőközpontként születik újjá a fenékpusztai majorság

Forrás: MTI

 2020. június 08. 09:46

A Festeticsek egykori ménesét és a lótartást bemutató szabadidőközpont jön létre a Keszthely határában található majorságban.

A majorságot működtető Helikon Kastélymúzeum tájékoztatása szerint a beruházásra 1,364 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyertek. Az első fejlesztési ütemben a ménest és a lótartást bemutató kiállítást alakítanak ki a kiskastély földszintjén, az emeleten pedig múzeumpedagógiai foglalkoztatót hoznak létre. A felújítandó kancaistálló egyik részében a hagyományos lótartást mutatják be, a másikban többfunkciós közösségi teret működtetnek majd rendezvényekkel, időszaki kiállításokkal.

A keszthelyi Festetics-kastély

Fotó: Helikon Kastélymúzeum

Az épületegyüttes déli udvarában a Festeticsek korát megidéző piknikezőt és főúri szabadidőparkot alakítanak ki fényképész stúdióval. A majorság területén lévő kávézóban lehetőség lesz piknikkosarak vásárlására, a helyi termékeket pedig a látogató el is fogyaszthatja a parkban.
Kiemelt attrakciója lesz a majorságnak a menetrendszerűen induló, korhű postakocsijárat, amely a Festetics-kastély parkjából indulva a Fenyves allén keresztül érkezik a fenékpusztai méneshez.
A beruházás várhatóan 2021 decemberére készül el.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.