Félmillió lufiból építik fel a Föld kultikus látványosságait Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2024. május 16. 11:34

Június elsején nyílik meg a BOK csarnokban a Lufiland, amely 500 ezer környezetbarát lufi felhasználásával hívja világkörüli utazásra a látogatókat. A 4000 négyzetméteres kiállítócsarnokban többek között az Eiffel-torony, a pisai ferde torony, a Nagy Szfinx lufiból épített másai is láthatóak lesznek

Június elsején nyílik meg a Lufiland kiállítás, a világon elsőként Budapesten. Megelevenedik Guido Verhoef világhírű lufimester grandiózus álma: a holland művész számos profi lufidesigner, valamint 150 önkéntes bevonásával, a megnyitó előtti hetekben építi fel a tárlatot. Az alkotók félmillió színes, környezetbarát, speciális ballont használnak fel, hogy Budapestre varázsolják a Föld kultikus építményeit és látványosságait.

Június elsején nyílik meg a Lufiland kiállítás, a világon elsőként Budapesten

Fotó: Lufiland

"A kiállítás egyszerre lesz művészeti szenzáció és igazi közönségprodukció. Ekkora méretű és minőségű lufikiállítást még nem látott a világ. A felnőtt látogatók szórakoztatása mellett gondolunk a családok igényeire is, hiszen a 4000 négyzetméteres tárlat része az 1000 négyzetméteres fun zone is, ahol a gyerekek kísérletezhetnek a lufikkal és szabadjára engedhetik kreatív energiájukat" - mondta el Guido Verhoef elismert lufiszobrász, a kiállítás művészeti vezetője.

A produkció korlátozott ideig, előreláthatóan augusztus közepéig lesz látható a különleges kiállításoknak otthont adó BOK csarnokban.