A Római strand fényparkjába már megérkezett a karácsony

Forrás: turizmus.com

 2023. november 12. 16:01

A múlt évben Budapestre hozott Lumina Park népszerűségét tapasztalva a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) erre a téli szezonra már két fényparkkal készül.

A Palatinus strandon megnyílt Lumina Park után november 11-től Óbudán, a Római strandon is fénypark várja a látogatókat, méghozzá a karácsonyi hangulatot hozó Lumina Christmas Park, amely január közepéig lesz nyitva.

A BGYH Zrt. lengyel partnerével, a Lumina sp. z o. o. céggel közösen tavaly hozta az első Lumina Parkot Budapestre, a mely több mint 200 ezer látogatóval a főváros látványossága, a családok és a fiatalok kedvelt téli programja lett.

A margitszigeti Palatinus fürdőben ez év október 19-én nyílt meg az ezúttal a főváros 150. születésnapja alkalmából időutazásra hívó fénypark.

A karácsonyi hangulatot hozó Lumina Christmas Park január közepéig lesz nyitva

Fotó: BGYH Zrt.

Az első budapesti fénypark sikerét tapasztalva ebben az évben duplázik a BGYH Zrt., és a Palatinus után megnyitotta a Lumina Christmas Parkot is, igazi karácsonyi hangulatot varázsolva a Római fürdő 7 hektáros területére.

A mesés Christmas Village a magyar és az európai karácsonyi ünnepek csodáit, szimbólumait jeleníti meg egy nagyjából egy kilométer hosszú útvonalon.

Az ünnepekre készülődve meghitt élményt kínál egy közös családi séta a fények birodalmába belépve, ahol lesz karácsonyi posta, fel lehet adni a Mikulásnak írt levelet, manók műhelye vár ajándékgyárral, valamint jégvilág pingvinekkel, jégcsapokkal, rénszarvas ösvény és karácsonyfaerdő ejti ámulatba a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A parkban felülhetünk a színpompás szánra, a karácsonyi buszra vagy a körhintára, s végül a Mikulás házában is vendégeskedhetünk.

A Lumina Christmas Park nyitvatartása: 2023. november 11-től 2024. január 15-ig; mindennap 17-től 21 óráig.