Magyar újságírók munkáját ismerte el a Horvát Idegenforgalmi Közösség

Forrás: turizmus.com

 2024. május 13. 10:01

Az idei évben három magyar média szakember is kiemelkedő elismerésben részesült a Horvát Idegenforgalmi Közösség által szervezett "Aranytoll" díjátadón, amelynek ebben az évben Dubrovnik adott otthont.

A Horvát Idegenforgalmi Közösség immár 20. alkalommal rendezte meg az Aranytoll Média Díjat, amely a legmagasabb elismerés azoknak a média szakembereknek, akik kiváló teljesítményt nyújtottak Horvátország turisztikai célpontjainak bemutatásában.

A díjátadó esemény fő célja az, hogy elismerje és ösztönözze a kiváló minőségű, inspiráló és informatív sajtókiadványokat és megjelenéseket, amelyek hozzájárulnak Horvátország mint turisztikai célország népszerűsítéséhez.

Az elismeréssel az idén Dubrovnikban egy sajtóút keretében díjazták azokat a külföldi újságírókat, bloggereket és influenszereket, akik a legjobb anyagokat készítették Horvátországról, mint desztinációról az előző évben. Az ünnepségen 15 ország 33 médiaképviselője részesült a díjban.

Az esemény kiemelt szereplője volt az a 14 VIP médiamunkás, akik az elmúlt húsz évben elkötelezettségükkel és munkájukkal sikeresen népszerűsítették Horvátországot, mint kívánatos turisztikai célpontot globális szinten. A 14, Ambassador emléklappal elismert újságíró között volt munkatársunk, Szántó Zoltán is, aki két évvel ezelőtt kapott Aranytoll díjat Éjszakai vonatozás az Adriára című cikkével.

A rendezvényen ünnepélyes keretek között adták át az Aranytoll idei nagydíjait (Grand Prix) print és online média, tévé és rádió, illetve blogger/influenszer kategóriában.

A magyar médiacsapat tagjai balról: Szántó Zoltán, Szombati Orsolya,  Ivana Herceg, Gáll Anna, Nagy Eszter és Szűcs Péter

Fotó: HTZ

Idén három magyar média szakembert is neveztek az idei Aranytoll Média Díjra, amely a magyar médiavilág elkötelezettségét és szakértelmét tükrözi Horvátország iránti érdeklődés terén. Magyarországról  három kategóriában neveztek szakembert, Gáll Anna és Nagy Eszter, az Index.hu munkatársait online média kategóriában, Szombati Orsolya, a Traveladdict.hu blog íróját blog és influenszer kategóriában, valamint Szűcs Pétert és  Kamasz Melindát a Jazzy radiótól rádió kategóriában.

Az idei évben print/online média kategóriában Gáll Anna és Nagy Eszter, az Index.hu munkatársai érdemelte ki a Grand Prix díjat a cikkekért, amelyekben egy tavalyi, belső Isztrián tett utazás élményeit, az Isztriai-félsziget gasztroturizmusának bemutatását osztották meg az olvasókkal.

„Az elismerés méltán azoké, akik az elmúlt évben kiemelkedő munkát végeztek a horvátországi turisztikai célpontok bemutatásában. Gratulálunk minden díjazottnak és köszönjük az egész magyar csapatnak a kiemelkedő teljesítményét, akik Horvátország szépségeit és kulturális gazdagságát hozzáférhetővé teszik az olvasók és hallgatók számára.

Az idei díjjal kifejezzük elismerésünket és hálánkat az újságírók felé, akik a horvát vendégszeretet és változatos kulturális kincsek felé irányítják az olvasók figyelmét. Ez a díj nemcsak a média szakemberek munkáját jutalmazza, hanem az olvasótábor hűségét és érdeklődését is, akik mindig érdeklődve követik Horvátország változatos és lenyűgöző ajánlatait" – mondta a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi igazgatója, Ivana Herceg.