Május 14-én nyit Görögország a turisták előtt

Forrás: turizmus.com

 2021. március 18. 08:57

A görög turisztikai miniszter, Harry Theoharis bejelentette, hogy országa május 14-én megnyitja a határait a turisták előtt: a koronavírus ellen beoltott, valamint a negatív teszteredményt produkáló külföldiek beléphetnek Görögországba.

Minden olyan turistát szeretettel fogadunk, aki vagy megkapta a vakcinát, vagy rendelkezik antitestekkel vagy negatív a koronavírustesztje. A turistákat ugyanakkor véletlenszerűen tesztelni is fogják – magyarázta a miniszter. Azt nem részletezte, hogy az orosz és a kínai vakcinával beoltottakra is vonatkozik-e nyitás.

A görögök mindent megtesznek azért, hogy az idei turisztikai szezon jobb legyen, mint a tavalyi

Fotó: 123rf

A bejelentés után a görög szállodák iránt drasztikusan megnőtt az érdeklődés: vannak olyan hotelek, amelyek már a kapacitásaik 70%-át megtöltötték májusra és júniusra – értesült a SchengenVisaInfo.com.

Görögországban a betegség által leginkább veszélyeztetett társadalmi csoportok beoltása után a szálloda- és vendéglátóipari dolgozók kerülnek sorra.

Görögország számára kulcsfontosságú a turizmus újraindítása, mivel a 2019-es rekordév után, amikor 31,3 millió turista kereste fel az országot, tavaly csupán 7,4 milliót regisztráltak. Az ágazatból származó bevételek összege 2019-ben elérte s 18 milliárd eurót, ez 2020-ban 4 milliárdra csökkent.

A miniszter szerint ugyanakkor az idei év jobb lesz, mint 2020 volt.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Görögország és Izrael már február közepén külön megállapodást kötött egymás vakcinaútlevelének kölcsönös elismeréséről, amely lehetővé teszi majd a beoltottak szabad utazását a két ország között.