Andrea Bocelli fia, Matteo először koncertezik Magyarországon

Forrás: turizmus.com

 2024. február 12. 10:46

A világhírű tenor, Andrea Bocelli fia, a sikeres és tehetséges Matteo Bocelli, első magyarországi koncertjét, a zalai fesztivál erdei hátterű színpadán adja 2024. június 29-én, szimfonikus zenekarral. Az Örvényesvölgy Fesztivált, 2024. június 28-30. között tartják három napon át Zalacsányban.

A 25 éves énekes/dalszerző, Matteo Bocelli a világ legnagyobb presztízsű koncerthelyszínein lépett már fel, szerepelt többek között a New York-i Madison Square Gardenben, a Sydney-i és Dubai Operaházakban, sőt a Fehér Házban is énekelt.  Matteo a világsztár Andrea Bocelli fiaként kivételes zenei oktatásban részesült és gyakran lép fel az édesapjával is.

Matteo kamaszkorában fordult a modern pop irányába, leginkább az akkor feltörekvő énekes-dalszerző, Ed Sheeran fogta meg. 2023-ban már együtt dolgoztak Matteo első nagylemezén.

„Különös jelentősége van számunkra ennek a koncertnek, közel 2 éve dolgozunk a megvalósításon” – mondja Badacsonyi Tamás fesztiváligazgató. Hozzátette: „Matteo menedzsmentje a világ legnevesebb előadóit képviseli, csak az M betűnél olyan sztárok szerepelnek náluk, mint Madonna, McCartney, Minaj vagy Miley. Meglepett bennünket az az érdeklődés és nyitottság, amivel fogadták megkeresésünket még 2022-ben."

Az Örvényesvölgy Fesztiválon lép fel először Magyarországon a világhírű tenor fia

Fotó: Daniele Venturelli / Getty Images

 

Az Örvényesvölgy Fesztivál helyszíne egy 20 hektáros családi birtok a zalai dombok között, lenyűgöző természeti környezetben. „A színpadok létrehozásához az inspirációt egy 2010-es koncertélményünk adta. A toszkán dombok között Lajaticoban Andrea Bocelli és barátai egy egyedi atmoszférájú színpadot építettek. A helyszínt szántóföldek veszik körbe, környezetében semmilyen épített infrastruktúra nincs, csak a természet és csend. Meghatározó élmény volt a szabad ég alatt a „semmi közepén” világsztárokat hallani. Mindez erős ösztökélést adott. Azt gondoltuk, hogy ha ez lehetséges Toscanában, akkor lehet akár egy zalai kisfalu erdőszélén is” – mondta el Badacsonyi Tamás.

„Az első magyarországi koncerten különös kihívás elé állítottuk magunkat Matteo csapatával. A világ nagyszínpadain jelenleg egy 4 fős zenekarral koncertezik, a magyar koncerten viszont úgy döntöttünk, hogy szimfonikus zenekarral fog fellépni. Szakmailag ez egy különösen szép feladat, mindemellett, szabadtéren elképesztő kihívás. De így lesz ez a koncert a világturné sorában is különleges és egyedi!”

Az énekes januárban bejelentett európai koncertjei néhány nap alatt teltházasak lettek. Az Örvényesvölgy Fesztivál már februárban elindítja a napijegyek értékesítését is, most még kedvezményes, elővételi áron.  Újdonság 2024-ben, hogy a normál jegyeinkhez képest jelentős kedvezménnyel kínálják a 65 év feletti nyugdíjas és 25 év alatti diákjegyeket. 12 év alatt pedig továbbra is ingyenesen várják felnőtt kísérővel a gyerekeket.

2024-ben számos hazai fellépő mellett várhatóan négy külföldi sztárvendég érkezik majd Zalacsányba.