Továbbra sem állt talpra Maui turizmusa a tűzeset után, a médiát okolják

Forrás: turizmus.com

 2023. december 11. 14:23

Négy hónap telt el azóta, hogy tűzvész sújtotta Hawaii egyik legnagyobb szigetét, Mauit, amely erősen visszavetette a térség turizmusát. A tisztviselők azt remélték, hogy az ünnepi látogatók fellendíthetik a sziget gazdaságát, azonban a számok messze elmaradnak a várakozásoktól.

A népszerű üdülővárosban, Kaanapaliban a szállodák kihasználtsága általában 70 és 80 százalék között mozog karácsonykor, idén azonban ez az arány a becslések szerint csupán 25 százalék lesz. Az alacsony számok miatt sokan az médiát okolják.

„Úgy érzem, az ország médiája nem ás elég mélyre, több interjú kellene készüljön a szigetközösséggel, meg kell hallgatni az itt élőket" – mondta Lisa Paulson, a Maui Hotel & Lodging Association ügyvezető igazgatója.

Továbbra sem tértek vissza a turisták Maui szállodáiba

Fotó: 123rf.com

 

A legfrissebb állami utazási adatok azt mutatják, hogy a Mauira érkező belföldi utasok száma december első hetében 20-30 százalékkal csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest.

Hawaii kormányzója, John Green már augusztusban hangsúlyozta, hogy visszavárják a turistákat a szigetre, ugyanis a látogatók visszaesését egész Maui gazdasága megérzi.

„A vendégeink nem jöttek vissza, ugyanis a híreket látva félnek az utazástól, illetve tisztelettudóak akarnak lenni" – mondta az igazgató. Hozzátette, szeretné, ha a nemzeti és a nemzetközi média jobban összpontosítana a látogatók vonzására, és kevésbé az elriasztásukra – írja a Hawaii News Now.