Medical Wellness részleget adtak át Bükfürdőn

Szerző: Büki László

Forrás: turizmus.com

 2019. október 11. 10:28

Bükfürdő történetének legújabb mérföldköve lett a nettó 650 millió forintból újjászülető Medical Wellness, ami közel 1400 négyzetméteren fogadja vendégeit.

A Bükfürdő Thermal & Spa új Medical Wellness részlege az október 10-i hivatalos megnyitó ünnepséget követően október 11-től várja vendégeit.

 

Sokoldalú termékpaletta

A Büki Gyógyfürdő Zrt. most befejezett projektje a régi fürdőgyógyászat alapjain éledt újjá. A felújítás során az épület kívül-belül egyaránt megújult, a tavalyi évben átadott új főbejárattal együtt minden részletéből a minőség sugárzik.

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója és Németh Sándor, Bük város polgármestere adta át a megújult Medical Wellness gyógyrészleget október 10-én

Fotó: Büki László

Boros László Attila vezérigazgató a Medical Wellness átadóján elmondta, hogy a megújult fürdőgyógyászat új szolgáltatásokkal párosul: a régiből megtartották, ami jó volt, és hozzátették azt, amivel még jobbá válik.

A kedvelt, hagyományos fürdőkúrákat összeházasították a modern, nemzetközi színvonalú spa-kezelésekkel, amikhez felhasználták a fürdő saját gyógyvízével készült kozmetikumokat, valamint a német Kurland cég gyógywellness-megoldásait.

A két termékpaletta remekül kiegészíti egymást, így az egynapostól a háromhetes csomagokig tudnak a vendégek kényeztető és gyógyító kezeléseket választani.

 

Osteoporosis Program indul

Hozzátette: a büki fürdőgyógyászatot a specializáció teszi egyedivé, amiben építettek Magyarország legmagasabb ásványianyag-tartalmú gyógyvízére, és arra a szaktudásra, amely évtizedek óta jelen van,  és a turizmus egyik motorja Bükfürdőn.

„Büszkén jelentem be, hogy holnaptól elindul a Bükfürdő Osteoporosis Program, amely a mostani fejlesztéssel méltó kulisszákat és infrastruktúrát kap. A program a csontritkulást, mint népbetegséget kezelő programként tartalmazza a hagyományos fürdőgyógyászai kezeléseket és a modern spa-kezeléseket egyaránt.

Részét képezi  egy mozgásprogram, dietetikus tanácsadás, valamint a fájdalommentes csontsűrűségmérés is, amit saját, világszínvonalú csontsűrűségmérő készülékünkkel végzünk" – mondta.

A Magyarországon körülbelül egymillió embert érintő csontritkulásra specializált vizsgálatokat és kezeléseket ez a program fogja össze egyénileg testreszabható csomagokká. A program már a 30-as éveiben járókat is megcélozza, hiszen a csontritkulás megelőzéséért már ebben a korban is hatékonyan tehet bárki.

 

Bővülő szolgáltatások

A spa kínálatot tekintve megújult és bővült a masszázsok skálája, megtalálhatók benne a természetes hatóanyagokban gazdag alapanyagok felhasználásával végzett pakolások, testkezelések, wellness-kádfürdők és néhány igazi különlegesség is.

Gyógynövényes fürdő is igénybe vehető

Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa

Ez utóbbiakat Petra Pfeiffer, a német Kurland cég spa desing managere ismertette. Elmondta, hogy a Medical Wellness centrumban két speciális kezelésük, a Kraxenofen – alpesi széna gőzfülke – és a Soft-Pack rendszer került kialakításra.

Soft-Pack rendszer

Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa

Utóbbi egy wellnesságy, amin az alga- vagy iszappakolással bevont test a súlytalanság állapotában lebeg, a hatóanyagok pedig a jótékony meleg hatására felszívódnak a bőr legmélyebb rétegeibe.

Az egyik különlegesség az alpesi széna gőzfülke

Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa

A rendszer eredetileg gyógyászati célokra – pl. reumatológiai megbetegedések – lett kifejlesztve, viszont olyan kellemes élményt nyújtott a pácienseknek, hogy a wellness és spa szektorban is bevált és népszerű kezeléstípus lett.

A Kraxenofen alpesi széna gőzfülke előnye a hagyományos szaunákkal szemben pedig az, hogy a fej és a lábak szabadon vannak, így a magas vérnyomással és visszérproblémákkal küszködők is bátran használhatják. A modern gyógywellness testi és lelki kellemes hatásokkal egyaránt kell, hogy bírjon, amit a fenti két rendszer szavatol.

Az átadót megtisztelte a térség országgyűlési képviselője, Ágh Péter is, aki köszöntőjében kiemelte: jelen fejlesztéssel Bükfürdő nagy lépést tett a jövőbe, komoly nyitást a XXI. századi fürdő felé.

Boros László Attila középen, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója mutatja be a Medical Wellness egyik helyiségét Ágh Péter (jobbra) országgyűlési képviselőnek

Fotó: Büki László

A piaci alapú egészségturisztikai szolgáltatásokkal a gyógyulni, felfrissülni vágyó vendég meggyőződhet arról a varázserőről, amit Bükfürdő kínál, hiszen a vendégek a sörfürdőzéstől és a kávés peelingtől a masszázsokon át a kecsketejes fürdőig számtalan egyedi kezelés mellett, többféle csomagajánlatból, hagyományos gyógykúrákból vagy az Osteoporosis Programból is választhatnak.

Németh Sándor polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy a gyógyászat felújításával egy közel 40 éves épület újult meg, ami nemzetközi színvonalú szolgáltatásokra képes, ez a minőségi környezet pedig bárhol megállja helyét a világban.

Németh Sándor polgármester köszöntőt mond a bükfürdői Medical Wellness átadásán

Fotó: Büki László

A későbbiek során továbbfejlesztik a létesítményt, aminek előkészülete már zajlik, hogy Bükfürdő ténylegesen Magyarország második legnagyobb területű és harmadik leglátogatottabb fürdője lehessen a hazai fürdőkultúrának.

Kapcsolódó cikkek

Szezonértékelő Bükfürdőn

2019. szeptember 26.