Meghosszabbították a budapesti Tutanhamon kiállítást

Forrás: turizmus.com

 2020. február 24. 10:10

Április 26-ig meghosszabbítják a Tutanhamon rejtélye és kincsei című kiállítás nyitva tartását. A régészeti rekonstrukciós kiállítás novemberben nyitotta meg a kapuit a belvárosi Komplexben, és eredetileg február végéig várta volna a látogatókat.

A nagy érdeklődésre való tekintettel "úgy döntöttünk, hogy április 26-ig nyitva maradunk, így adunk lehetőséget azoknak, akik szeretnék még megtekinteni az ókori világ legnagyobb rejtélyét felvonultató tárlatot” – mondta Bátyi Dániel, a kiállítást is szervező JVS Group Magyarország vezérigazgatója.

A kiállítás megnyitásakor megírtuk, a  2200 négyzetméteres tárlat Tutanhamon ókori egyiptomi fáraó sírkamrájának kegytárgyait neves egyiptológusok ellenőrzésével készült hiteles másolatokon keresztül mutatja be. A fáraó sírjának kincseit abban a formában tekinthetik meg a látogatók, ahogyan azokat 1922-ben Howard Carter brit régész egy gyertya pislákoló fényénél először meglátta. A kiállítás több mint ezer replikán keresztül ismertet meg Egyiptom titokzatos világával.

A gyerekek számára is élvezetes a kiállítás

Fotó: JVS Group

A JVS Group hozta el Budapestre a Titanic kiállítást, a BODY kiállítást, az Inkák Aranyát és a Világ Múmiái tárlatot, majd most a Tutanhamon rejtélye és kincsei címei kiállítást, ami közleményük szerint minden látogatottsági rekordot megdöntött.

Tutanhamon halotti maszkja is megtekinthető a belvárosi Komplexben

Fotó: JVS Group

Kapcsolódó cikkek

Tutanhamon Budapestre jön

2019. október 14.