Megnyílt az atlétikai vb belvárosi szurkolói zónája

Forrás: MTI/turizmus.com

 2023. augusztus 16. 10:08

A szombaton rajtoló budapesti atlétikai világbajnokság szurkolói zónájában a belvárosi Erzsébet téren exkluzív programokkal, nyereményekkel, egyedi ajándéktárgyakkal és további meglepetésekkel várják a látogatókat.

Az érdeklődők megismerkedhetnek a futás, gyaloglás, ugrás és dobás szakágakkal, ezeknek a mozgásformáknak a kipróbálásával pontokat gyűjthetnek, amiért jutalmat kapnak az ajándékstandon.

A világbajnokság önkéntesei hat aktivitási ponton segítik az érdeklődőket. A résztvevők felmérhetik a súlypontemelkedésüket, és a Sky high állomáson akár a svéd rúdugró, Armand Duplantis 6,22 méteres világcsúcsát is meg lehet közelíteni egy trambulin és gumikötelek segítségével. Emellett kipróbálhatják a rajtgépet is egy rövid sprint erejéig, a hosszabb távok kedvelői pedig a maratonfutók átlagos sebességét is megtapasztalhatják a folyamatosan gyorsuló futópadokon. Az érdeklődők a VR-állomáson akár virtuális versenyek résztvevői is lehetnek.

Az atlétikai világbajnokság kabalafigurája, Youhuu, a rackajuh gyerekekkel a vb belvárosi szurkolói zónájának augusztus 15-ei megnyitóján az Erzsébet téren

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét – amelyen minden idők legnagyobb létszámú, 63 fős magyar csapata indul – augusztus 19. és 27. között a Nemzeti Atlétikai Központban rendezik, az utcai futó- és gyaloglóversenyek központja a Hősök tere lesz.

Korábban bejelentették, hogy a belvárosi versenyek útvonala mellett több szurkolói pontot, szurkolói zónát is felépítenek. A központi helyszínek az Akadémia előtti tér és a Várkert Bazár előtti rész, illetve a Hősök tere és környéke lesznek. A belvárosi versenyszámok miatti útlezárásokról ebben a cikkünkben számoltunk be.