Szezonális infópont segíti a Miskolctapolcát felkereső turistákat

Forrás: turizmus.com

 2024. március 28. 17:02

Újabb helyen kaphatnak naprakész információt a Miskolcot felkereső turisták. Húsvéttól szezonális infóponttal várják a város vendégeit Miskolctapolcán.

A Miskolcot felkereső turisták tájékoztatásáról a Midmar Kft. által működtetett Tourinform Miskolc gondoskodik hosszú évek óta. Az iroda a belváros sétálóutcájának frekventált helyén található, amit sokan személyesen is felkeresnek, viszont a település földrajzi adottságaiból fakadóan jelentős számú vendég nem jut el ide a miskolci tartózkodása során. Ezen a helyzeten változtat a város turizmusmarketingért felelős cége azzal, hogy „elébe megy" a turistáknak és a legnagyobb szálláshely-kapacitással rendelkező városrészben, Miskolctapolcán nyit szezonális információs pontot.

Miskolctapolca új pavilonsorán kapott helyet a szezonális információs pont

Fotó: Midmar

 

A Miskolctapolcára érkezők főként pihenéssel, az Európa hírű Barlangfürdő vagy az Ellipsum Élményfürdőben tett látogatással töltik az idejüket és sokan az idő rövidsége miatt, vagy friss információk hiányában nem éreznek késztetést arra, hogy a belvárosba vagy Lillafüred irányába is ellátogassanak. Bár a digitalizáció egyre nagyobb teret hódít a turizmusban – hiszen a turisztikai weboldalakon kívül applikációk, digitális kijelzők, VR-élmények, közösségi csatornák is segítik a turisták tájékozódását –, még mindig fontos a hiteles, helyi szakemberek személyes tájékoztatása is – vallják a Tourinform Miskolc munkatársai.

Miskolctapolca védett ősparkja 2023-ban újult meg, melynek meghatározó eleme volt a Barlangfürdőhöz vezető Barabits sétányon kialakított egységes megjelenésű pavilonsor. A pavilonok egyikében kapott helyet a szezonálisan, április elejétől október végéig működő turisztikai információs pont, ahol lehetősége lesz a turistáknak nyelveket beszélő informátoroktól segítséget kérni. Szezonon kívül heti hat napon, míg főszezonban a hét minden napján nyitva lesz az infópont. Az irodában nemcsak térképek, többnyelvű információs anyagok érhetők majd el, hanem lehetőség lesz Miskolc Pass turisztikai kártya és szuvenírek megvásárlására is. Az infópont a húsvéti hosszú hétvége minden napján várja vendégeit.

A főszezonban a hét minden napján várják majd a látogatókat az szezonális infópont munkatársai

Fotó: Midmar

 

A lillafüredi kisvonat-állomáson már régóta üzemel nyaranta információs pont és jó pár évig Miskolctapolcán, a Barlangfürdő előcsarnokában is a Tourinform iroda munkatársai segítettek a turistáknak. A Tourinform Miskolc hosszú évek óta a legjobb szakmai munkát végző egységek között van országos szinten a Magyar Turisztikai Ügynökség mintegy száz Tourinform irodát tömörítő hálózatának tagjaként. Munkájukról korábban ebben a cikkben írtunk.