Az Aeroparkban, egy régi repülőtéri buszban nyitott kiállítást a NAV

Forrás: MTI

 2024. június 14. 10:43

A repülőtéri vámszolgálat történetét, a pénzügyőrök munkáját bemutató kiállítást nyitott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Aeropark Repülőmúzeumban.

A Légiközlekedési Kulturális Központ felajánlott a NAV Repülőtéri Igazgatóságának egy forgalomból kivont szélestörzsű, egykor a repülőtéren használt autóbuszt. Ezt a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum bevonásával minimúzeummá alakították, ahol bemutatják a reptéren dolgozó pénzügyőrök elmúlt 70 évének történetét.

A NAV múzeumbuszában berendezett tárlaton megismerhetők a különböző korszakok ma már különösnek tűnő vámszabályai, de az is, hogy a találékony utasok ezeket hogyan próbálták kijátszani. Láthatók lefoglalt tárgyak és korhű egyenruhák is. Bemutatják azt is, hogy melyek voltak a legnagyobb repülőtéri kábítószerfogások, hogyan segítik a szolgálati kutyák a pénzügyőrök munkáját, mit tesznek a NAV-osok a veszélyeztetett vadon élő növény- és állatfajok védelméért.

Új kiállítás nyílt az Aeroparkban

Fotó: Aeropark

 

A kvízek, játékok interaktív környezetet kínálnak a látogatóknak, a gyerekek külön "bejáraton" át juthatnak a pilótafülkének berendezett játéktérbe – tájékoztatott közleményében a NAV.