Nemzetközi díjugrató versenyt rendeznek a Diósgyőri várnál

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 05. 13:08

Augusztus 9–11. között a Diósgyőri vár melletti Lovagi tornák terén rendezik meg a Castle Classic elnevezésű nemzetközi díjugrató versenyt világhírű versenyzőkkel és különleges vérvonalú versenylovakkal.

Hatalmas szakmai sikerként értékelik a szervezők, hogy a Lovagi tornák tere öt év alatt bekerült a nemzetközi lovassport köztudatában. A világszínvonalú sportpálya, az egyedi természeti és műemlék környezet európai viszonylatban a legexkluzívabb versenyhelyszínek sorába emeli az arénát – írják közleményükben.

A Lovagi tornák terén berendezett aréna dréncsövezett pályáját a riói olimpia talajgyártó szakemberei jegyzik

Fotó: MKK

A helyszín az elmúlt időszakban könnyűzenei koncertekkel, színházi előadásokkal, országos és kisebb nemzetközi sporteseményekkel vált ismertté a közönség körében. Az augusztusi nemzetközi verseny szakmai szempontból egy újabb mérföldkőnek számít.

A nemzetközi megmérettetés tetőpontja az augusztus 11-én 15 órakor kezdődő Castle Classic Grand Prix lesz, amelyen a legjobb hazai lovasok és jelentős számú, európai szinten is magasan jegyzett versenyző is jelen lesz. Erdélyi Magdolna versenyigazgató szerint hatalmas az érdeklődés, és olyan eredményes lovasok is neveztek már, mint a magyar válogatott Nemzetek Díja győztes csapatának tagjai: Hugyecz Mariann Chacco Boy nevű lovával, valamint ifj. Szabó Gábor.  A külföldiek közül német, osztrák, szlovén, szlovák, szerb és lengyel élsportolók is szerepelnek a mezőnyben.

Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke, hétszeres kettes fogathajtó világbajnok is elismerő lelkesítő üzenetet küldött a versenyre készülőknek: „Négy év rövid idő egy verseny életében, ám kitűnő versenyhelyszínünk, a felújított istállók, versenykörülmények, a szakmai figyelem, a közönségvonzó kísérőprogramok ez alatt is elismert, közkedvelt, legnagyobb vidéki pénzdíjas nemzetközi versenyhelyszínné avatták rendezvényüket."

A Castle Classic verseny a legnagyobb vidéki lovas sportesemény lesz idén

Fotó: MKK

A miskolci díjugrató verseny európai viszonylatban is népszerű mind a nézők, mind a sportolók körében, mert a Lovagi tornák tere egyszerre rendelkezik kiváló technikai feltétekkel és egyedi műemléki környezettel. Az aréna négy évszakos, speciális homokkal ellátott, dréncsövezett pályát a riói olimpia talajgyártó szakemberei jegyzik.

A Castle Classic elnevezésű verseny a legnagyobb vidéki lovas sportesemény lesz idén – hangsúlyozta Novák Irén, a helyszínt üzemeltető Miskolci Kulturális Központ (MKK) Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Kapcsolódó cikkek