Kiderült, mikor fogad újra látogatókat a Notre Dame – videó

Forrás: turizmus.com

 2024. április 03. 11:16

December 16-tól ismét megnyitja kapuit a párizsi Notre Dame az egyéni látogatók előtt. A korábbi gyakorlatot folytatva, a francia törvényeknek megfelelően, a belépés mindenki számára ingyenes lesz.

A Notre Dame márciustól fogadja a zarándokcsoportok regisztrációit, júniustól pedig már a kulturális csoportokét is – árulta el Olivier Josse, a székesegyház főtitkára. December 16-ól már az egyéni látogatók is beléphetnek majd az épületbe 7:45 és 19:45 között.

A katedrális még 2019 áprilisában rongálódott meg súlyosan egy tűzvész során. A Notre Dame a tűzvész előtt 10-11 millió látogatót fogadott évente, a felújított épületbe már évi 15 millió látogatót várnak majd, ami naponta körülbelül 40 ezer embert jelent.

Decembertől újra látogatható a Notre Dame Párizsban

Fotó: Rebâtir Notre-Dame de Paris / Facebook

 

A csoportoknál 25 főben szabták meg a felső határt, kötelező lesz az idegenvezetői készülékek (audio phone) használata. A csoportokat az istentiszteletek alatt, továbbá szombat délután és vasárnap nem fogadják. Az egyéni látogatók számára elektronikus beléptetés lesz.

A megnyitó ünnepségek már december 10-én elkezdődnek, az első látogatók a helyreállítási projektben részt vevők lesznek majd december 10–15. között.

A székesegyház főtitkára elmondta, a katedrálist belülről gyönyörűen felújították, a külső helyreállítás azonban még 2028-ig folytatódik – írja a Travel Weekly.