Oltáslottó Ausztriában: 500 eurós vásárlási utalványt lehet nyerni

Forrás: turizmus.com

 2022. január 22. 13:25

Március közepétől 500 eurós vásárlási utalványt nyerhetnek Ausztriában azok, akik beoltatják magukat. Az ország egymilliárd eurót szán erre a célra, a nyeremény turisztikai szolgáltatásokra is beváltható.

Mint arról korábban beszámoltunk, Ausztriában a 18 év feletti lakosok számára február elsejétől általánosan kötelezővé teszik a koronavírus elleni védőoltást.

Az oltási kötelezettség ellenőrzését és a mulasztások szankcionálását azonban csak március 15-től tervezik szigorúbban érvényesíteni.

Március közepétől az oltási kedv növelése érdekében "oltáslottót" indít a kormány, a "játék" szerencsés nyertesei 500 eurós nyereményben részesülhetnek.

A tervek szerint átlagosan minden tizedik felvett oltásért jár a nyeremény. Minden oltás számít alapon a sorsoláson a már beoltottak és a frissen beoltottak egyaránt részt vehetnek – számol be a kezdeményezésről blogján Kovács Balázs Bécsben élő turisztikai szakértő.

Minél többször oltatja be magát valaki, annál nagyobb az esélye annak, hogy nyerhet

Fotó: 123rf.com

Aki háromszor van beoltva, annak háromszor nagyobb lesz az esélye, hogy kisorsolják, s szerencsés esetben akár háromszor is nyerhet. Az akcióval a lakosság átoltottsági rátájának további növelését kívánják elérni.

A nyereményt a szerencsések vásárlási utalvány formájában kapják meg, amelyet ausztriai vállalkozásoknál: többek között szállodákban, éttermekben és kereskedelmi egységekben lehet majd beváltani.

Az oltáslottóra Karl Nehammer kancellár tájékoztatása szerint egymilliárd eurót különítenek el a szövetségi költségvetésben. További 400 millió eurós kerettel a helyi  önkormányzatokat is ösztönzik, hogy fokozzák a településeiken az oltási kampányokat.

A lakosság, 75, 85 és 90 százalékos átoltottsági rátájának elérése esetén lakosságszám-arányosan plusz "jutalom" forrásban részesítik az adott települést. Az így kapott pótlólagos forrást az önkormányzatok saját területükön, fejlesztési célokra szabadon használhatják fel.