Öt jó hely Budapesten, ahonnan csodás az augusztus 20-i tűzijáték

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 10. 12:28

Szent István napját színes programkavalkád, koncertek, családi és művészeti események kísérik idén is. Akik azonban meghittebb környezetben szeretnék megünnepelni Magyarország születésnapját, azoknak a szervezők öt izgalmas budapesti helyszínt ajánlanak, ahonnan csodás kilátás nyílik a tűzijátékra.

A Szent István Nap rendezvénysorozat színes kínálatával évről évre látogatók tömegeit vonzza a fővárosba, a tűzijáték miatt pedig hatalmas tömeg indul a Duna két partjára. Azoknak sem kell azonban lemondaniuk a Tűz és fények játékáról, akik a tömegtől távol maradnának.

Számukra nyújthat pazar tűzijáték-élményt a belvárosból is könnyedén megközelíthető Gül baba türbéje, ahonnan remek kilátás nyílik a fővárosra, valamint a Duna azon szakaszára, ahol a rakétákat fellövik. Hasonló természeti környezetet kínál a Gellért-hegy Erzsébet híd felőli rejtettebb oázisa, a Filozófusok kertje is, ahol a festői látvány mellé augusztus 20-án este hangulatos élő zene is párosul.

Azoknak, akik a folyó túlpartjáról gyönyörködnének a fényjátékban, a Nehru part, azaz a Bálna és a Petőfi híd közötti zöld sáv jelenthet alternatív megoldást.

tuzijatek_123rf

A Szent István Napot idén a tűzijáték koronázza meg Budapesten

Fotó: 123rf.com

A tűzijátékot olyan patinás helyszínek tehetik még izgalmasabbá, mint amilyen a svábhegyi Széchenyi Emlékmű és Kilátó, de ugyancsak Budapest és környékének múltját hozza karnyújtásnyi közelségbe a Sas-hegyi Látogatóközpont is, amelyet az ünnepi tűzijáték ideje alatt kizárólag a fogyatékossággal élők és kísérőik látogathatnak előzetes regisztrációt követően. A regisztráció a következő linken érhető el.