Kombinált jeggyel és új attrakciókkal terjeszkedik a pompeji régészeti park és múzeum

Forrás: turizmus.com

 2023. október 12. 12:22

Pompejibe is egyre több turista érkezik, így a régészeti park vezetősége úgy döntött, hogy kibővítik a látogatható területet távolabbi ókori helyszínekkel.

Három napig érvényes kombinált jeggyel lesz látogatható Pompeji régészeti területe, valamint a közeli Boscoreale, Oplontis (a mai Torre Annunziata városában) és Stabiae, a mai Castellammare di Stabia területén található villák.

A kiterjesztett, egyfajta „szétszórt múzeum” célja, hogy egyenletesebbé tegyék a látogatói létszámot a területen, s így biztosítsák a park fenntarthatóbb működését.

Egy jeggyel sokkal több helyszínt látogathatunk meg a régészeti parkban

Fotó: 123rf.com

 

A helyszínek eddig is a Pompeji Régészeti Park részét képezték, de csupán külön jeggyel lehetett őket látogatni, és némelyükhöz aligha lehetett tömegközlekedéssel eljutni. Míg 2019-ben közel négymillióan utaztak Pompejibe, csupán 55 ezren jutottak el az Oplontisban található A-villához (amelyben valószínűleg Nero császár és második felesége, Poppaea Sabina lakott). A helyszíneket körbejáró buszjáratot 2021-ben kezdték el kísérleti jelleggel üzemeltetni, most ez fogja biztosítani a látogatók számára az ingyenes utazást az egyes látnivalók között.

Pompeji azonban sokszor zsúfolásig tele van: 2023 júliusában a napi látogatószám rekordja is megdőlt, több mint 21 ezer turistát fogadott a park.

A lépéssel egyidejűleg újra megnyílik a boscorealei Villa Regina mellett található Antiquarium, amelynek egyik termét a Civita Giulianaban folyó ásatásoknak szentelik majd. A pompeji Villa dei Misteri is új illuminációt kap, amely jobban visszaadja majd a villa eredeti világítását – írta meg a CNN.

Mint arról korábban beszámoltunk, július óta nagysebességű vonat is közlekedik Róma és Pompeji között.